Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Τσώκος: "Δηλώνω παρών με συνέπεια και τόλμη!"

Ανδρέας Τσώκος: "Δηλώνω παρών με συ...

"Η συμμετοχή μετράει! Πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν στις κάλπες!"

Ένας εκ των νεαρότερων υποψηφίων  στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μάϊου στην Αχαΐα, ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ανδρέας Τσώκος, απαντά σε 4 ερωτήσεις για το διακύβευμα και το αφήγημα των εκλογών και καταθέτει τη δική του οπτική για τα πράγματα σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο νομού.

 

-       Είστε ένας νέος υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα και μάλιστα είχατε πολύ σύντομο προεκλογικό αγώνα. Γιατί οι πολίτες να σας ψηφίσουν;

Ακριβώς γιατί με τον πολύ σύντομο προεκλογικό μου αγώνα, δείχνω ότι δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής και ακόμα ότι έχω πολύ ισχυρή την θέληση να προσφέρω στον τόπο μου, στον τόπο καταγωγής των γονιών μου, στον τόπο που θέλω να δω να γίνεται αυτό που αξίζει. Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις των πολιτών απέναντι σε έναν νέο υποψήφιο, όμως, όλοι για αυτό δεν γκρινιάζουμε; Για ένα «παλιό» πολιτικό σύστημα που πρέπει να αλλάξει; Αν δεν αναλάβουμε οι νέοι άνθρωποι ευθύνες και δεν θέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση των συμπολιτών μας, τότε θα μένουμε άπραγοι, να σχολιάζουμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να γίνεται τίποτα για την περιοχή μας. Έχω τις γνώσεις, έχω δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχω θητεύσει στην ΕΑΓΜΕ, έχω κάνει την οικογένειά μου και καταλαβαίνω τις αγωνίες του μέσου συμπολίτη μας και θέλω να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές και τα παιδιά μας. Για αυτό ζητώ την στήριξη των πολιτών.

 

-Στις εκλογές της Κυριακής, ολοκληρώνεται μια θητεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που σημαδεύτηκε από πολλές κρίσεις και τραγικά γεγονότα. Γιατί οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν ξανά την Νέα Δημοκρατία μετά από όλα αυτά;

Γιατί ζούμε σε μια εποχή, όπου δεν χωρούν πειραματισμοί. Βγήκαμε από τις κρίσεις των μνημονίων, την κρίση της πανδημίας, την κρίση του ουκρανικού, πατάμε στα πόδια μας και προσπαθούμε να «βάλουμε μπροστά» την ανάπτυξη. Η Νέα Δημοκρατία προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ελαφρά τη καρδία, επειδή, όπως είναι λογικό, σε μια κυβερνητική θητεία 4 ετών υπάρχει μεγάλος βαθμός φθοράς και από την άλλη πλευρά, συμβαίνουν πλέον κρίσεις που δεν έχουν αιτία το εθνικό μας κράτος, αλλά είναι διεθνείς και πρωτόγνωρες. Σε αυτό το ασταθές και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, έχουμε ανάγκη από σταθερές κυβερνήσεις, που δείχνουν συνέπεια, όπως δείχνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που λειτουργεί με βάση την επιστήμη στην πανδημία, την ετοιμότητα και τον έγκαιρο σχεδιασμό στην πολιτική προστασία, τον εκσυγχρονισμό στο ψηφιακό κράτος. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να πάμε μπροστά.

 

-       Τι έχετε να πείτε στους πολίτες που νιώθουν αγανάκτηση, όταν δεν μπορούν να καταφέρουν να «τα βγάλουν πέρα» στην καθημερινότητα;

Περνάμε δυσκολίες όλοι οικονομικά, είναι δεδομένο. Όμως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω και πρέπει να βλέπουμε την «μεγάλη εικόνα». Η κυβέρνηση ΝΔ στήριξε τα νοικοκυριά, έκανε αυξήσεις σε μισθούς. Στο πρόγραμμά μας, έχουμε προβλέψει αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία 2023-2027 (στα €1.500 από €1.170) και αύξηση κατώτατου μισθού στα €950 εντός της τετραετίας. Πολύ σημαντική είναι η νέα αύξηση 3,4% στις συντάξεις από 1/1/2024. Οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ απονέμονται εντός δύο μηνών. Επιπλέον, αυξάνεται από 1/1/2024 το αφορολόγητο κατά €1.000 για οικογένειες που έχουν παιδιά.

Έχουμε ένα συντονισμένο σχέδιο για περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους, ευκαιρίες για τους νέους, κινήσεις για να μειωθεί η ακρίβεια, να ενισχυθούν όλες οι ευάλωτες ομάδες.

 

-       Συγκεκριμένα για την περιοχή της Αχαΐας, τι προτάσεις έχετε;

-       Στην Αχαΐα, πρέπει να ενισχυθούν σε μακροπρόθεσμη βάση οι αγρότες και η πρωτογενής παραγωγή. Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής στην Πάτρα και την Αχαΐα είναι πολύ σημαντική για την αναβάθμιση της καθημερινότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας, την πολυπόθητη εξωστρέφεια.Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, η αναβάθμιση Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων είναι κάποια από τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την Πάτρα και την Αχαΐα.

Το όνειρό μου για την Αχαΐα είναι να γίνει η δυτική πύλη της πατρίδας μας, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά και μια περιοχή παραγωγική, που προσφέρει θέσεις εργασίας σε όλους, αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, για να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν όλες τις ευκαιρίες, με καλά δημόσια πανεπιστήμια, ενισχυμένες δομές δημόσιας υγείας, για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

 

-       Τι έχετε να πείτε στους πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν σε λίγα 24ωρα;

Η συμμετοχή μετράει! Πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν στις κάλπες, να επιλέξουμε μετά από σοβαρή σκέψη, ποιους θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη Βουλή. Δηλώνω παρών με συνέπεια και τόλμη να προχωρήσουμε μπροστά. Ζητώ την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αχαΐας και τον έναν από τους τρεις σταυρούς, για να διεκδικήσουμε μαζί περισσότερα για την Αχαΐα!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις