Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Πώς να ανακουφιστείτε άμεσα από τον πονόδοντο

Πώς να ανακουφιστείτε άμεσα από τον πονόδοντο

7 «μυστικά» που «σώζουν» έστω για λίγο

Ένας πονόδοντος δεν αποτελεί ποτέ μια ευχάριστη αίσθηση. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να καταπραΰνετε τον πόνο μέχρι το ραντεβού σας με τον οδοντίατρο. Πρόκειται για σπιτικά γιατροσόφια που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου έστω και εφήμερα.

Μασήστε λίγα φύλλα από μαϊντανό
Ο μαϊντανός χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ουσίες που διαθέτει μπορεί να μειώσει το αίσθημα πόνου και τη φλεγμονή. Απλά μασήστε λίγο μαϊντανό αρκετές φορές μέσα στη μέρα και θα πετύχετε μείωση του έντονου πονόδοντου και δροσερή ανάσα.

Μπουκώματα με αλατόνερο
Τα μπουκώματα με αλατόνερο, είναι το πιο παλιό κόλπο που γνωρίζουμε για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής στα δόντια. Το αλάτι έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τα μικρόβια και τα βακτήρια από το στόμα και τα δόντια. Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας αλάτι σε μισό ποτήρι νερό και κάντε γαργάρες. Προσπαθήστε να το κάνετε μετά από κάθε γεύμα προκειμένου να απολυμάνετε το στόμα σας αλλά μην το κάνετε άσκοπα διότι μπορεί να χαλάσετε το σμάλτο των δοντιών σας.

Μπουκώματα με ούζο ή άλλο αλκοολούχο ποτό
Αυτή η μέθοδος προορίζεται για ενήλικους άνω των 18 ετών. Το αλκοόλ που περιέχουν τα ποτά όπως το ούζο, η βότκα ή το ουίσκι, έχει αντισηπτική και αντιική δράση που βοηθά στην καταπολέμηση του οξύ πονόδοντου. Κάντε γαργάρες με αλκοόλ για μερικά λεπτά και φτύστε αμέσως. Επαναλάβετε αρκετές φορές μέχρι να νιώσετε ανακούφιση. Προσοχή, σε καμία περίπτωση μην καταπίνετε το αλκοόλ, ειδικά σε περίπτωση που έχετε καταναλώσει παυσίπονα ή άλλα φάρμακα.

Χυμός από σκόρδα
Τα σκόρδα έχουν αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδη δράση και για αυτό είναι κατάλληλα για την καταπολέμηση του πόνου. Λιώστε μερικές σκελίδες σκόρδου προκειμένου να πάρετε το χυμό τους και εφαρμόστε πάνω στο δόντι που σας πονάει ή στα ούλα.

Μαύρο τσάι
Το μαύρο τσάι χάρη στο ταννικό οξύ έχει αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση που βοηθάει στον πόνο που προκαλείται από φλεγμονή στα ούλα. Τοποθετήστε ένα σακουλάκι μαύρο τσάι σε καυτό νερό όπως ακριβώς θα φτιάχνατε τσάι για να πιείτε. Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε το από το νερό και τοποθετήστε το πάνω στο δόντι που σας πονάει.

Εφαρμόστε γαρυφαλέλαιο
Ποτίστε ένα κομμάτι από βαμβάκι με γαρυφαλέλαιο και τοποθετήστε το πάνω στο δόντι για μερικά λεπτά. Το γαρυφαλέλαιο λειτουργεί ως φυσικό αναισθητικό και παράλληλα απολυμαίνει την περιοχή.

Παγάκια στο μάγουλο
Τυλίξτε μερικά παγάκια σε πετσέτα και τοποθετήστε τα στο μάγουλο στο σημείο που βρίσκεται το δόντι που σας πονάει. Κρατήστε το εκεί για 15 λεπτά ή μέχρι να νιώσετε ανακούφιση.

Άσχετα με το πόσο οξύς είναι ο πόνος, η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι απαραίτητη. Η τερηδόνα, ή τα προβλήματα στα ούλα, σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές. Μπείτε στο instadoctor.gr και κλείστε άμεσα και εύκολα ραντεβού με κάποιον εξειδικευμένο οδοντίατρο στην περιοχή σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being