Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσων Φωτήλας: «Μπαίνω στο στίβο αισιόδοξος, με χαμηλά το κεφάλι, έτοιμος να δώσω τη μάχη μου»

Ιάσων Φωτήλας: «Μπαίνω στο στίβο αισιόδο...

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος στο νομό Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας, απαντά σε 4 ερωτήματα και δίνει το στίγμα της πολιτικής του σκέψης και των πολιτικών του διαθέσεων.

Διακύβευμα εκλογών, αντισυστημική ψήφος και νεολαία, άνοδος ακροδεξιών κομμάτων και συναισθήματα λίγο πριν από την κάλπη, είναι το «μενού» της κουβέντας που είχαμε μαζί του.

 

Με ποιο κριτήριο καλείτε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες; Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης στις 21 Μαΐου;

Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα κάνει την επιλογή του για την επόμενη κυβέρνηση και τον επόμενο πρωθυπουργό. Θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον λαΐκισμό, ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα και την ανεπάρκεια, ανάμεσα στην ανάπτυξη της χώρας και στην αύξηση της επενδυτικής της βαθμίδας ή στο «κάψιμο των τραπεζών» όπως προαναγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης, με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να συγκυβερνήσει. Με απλά λόγια, τα διλήμματα αυτών των εκλογών είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Οι πολίτες θέλουν Μητσοτάκη ή Τσίπρα; Θέλουν σταθερότητα ή αβεβαιότητα; Τους καλώ, λοιπόν, να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, την ψηφιοποίηση του Κράτους, την αύξηση των θέσεων εργασίας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων, αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση της θωράκισης της εθνικής άμυνας.

 

Ένας νέος που θέλει να ψηφίσει αντισυστημικά και ισχυρίζεται ότι τελικά όλα τα μεγάλα κόμματα είναι ίδια, γιατί να ψηφίσει ΝΔ;

Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Είναι ένας θεσμός που εμπεριέχει μία τεράστια ευθύνη. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, για πρώτη φορά, θα ψηφίσουν και ο δεκαεπτάρηδες. Οφείλουμε όλοι να εμπιστευτούμε την κρίση τους, αλλά και εκείνοι δεν θα πρέπει να απεμπολήσουν αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα τους, γιατί και από τη δική τους ψήφο εξαρτάται το μέλλον της δικής τους γενιάς. Η χώρα μας χρειάζεται τους νέους της, οφείλει να τούς κρατήσει εδώ και να τούς δώσει τις ευκαιρίες τους που τούς αναλογούν. Τους καλώ να ψηφίσουν τώρα ότι θα ψηφίσουν και σε 20 χρόνια που θα έχουν αναλάβει εκείνοι τα ηνία της χώράς και θα έχουν τις δικές τους οικογένειες.

 

Σας προβληματίζει η άνοδος που παρουσιάζουν τα ακροδεξιά κόμματα στις δημοσκοπήσεις;

Σε κάθε μου τοποθέτηση, αλλά και στο δημόσιο λόγο μου, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων που συνιστούν μια μεγάλη απειλή για τη δημοκρατία. Είναι ένα ιδιαίτερα προβληματικό φαινόμενο, το οποίο, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να μας ανησυχεί. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα κόμματα στελεχώνονται από καταδικασμένους εγκληματίες. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, δώσαμε λύση στο ακανθώδες αυτό πρόβλημα. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, ώστε να προστατεύσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Ευελπιστούσα από αυτή τη μάχη να μη λείπει κανείς, όμως δυστυχώς, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αρέσκεται στο να ψαρεύει σε θολά αντισυστημικά νερά. Για το λόγο αυτό δεν τόλμησε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εναντίον του κόμματος του εγκληματία Κασιδιάρη. Υπό το πρίσμα αυτό, πραγματικά θλίβομαι για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΜΕΡΑ 25, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα ποιος μάχεται για την πραγματική δημοκρατία.

 

Για το τέλος κάτι προσωπικό: Έχετε συμμετάσχει σε εκλογικές αναμετρήσεις. Με τι συναισθήματα μπαίνετε αυτή τη φορά στην τελική εβδομάδα της  προεκλογικής περιόδου;

Με τα ίδια συναισθήματα που μπαίνω σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Με χαμηλά το κεφάλι, αισιόδοξος, έτοιμος να δώσω τη μάχη μου σε όλα τα επίπεδα και να δουλέψω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιστεύω στον αγώνα αυτό, πιστεύω στις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι δε πανέτοιμος να το υπερασπιστώ, γιατί η χώρα αλλάζει και μαζί της αλλάζει και η Αχαΐα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις