Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανησυχητικό μήνυμα Ερντογάν για τις εκλογές στην Τουρκία: Αν χρειαστεί θα προστατεύσουμε το μέλλον με τίμημα τη ζωή μας

Ανησυχητικό μήνυμα Ερντογάν για τις εκλο...

Δείτε βίντεο

Αίσθηση προκαλεί ένα μήνυμα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δύο ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές, προδιαθέτοντας(;) για κλίμα βίας.

Η ανάρτηση Ερντογάν με άμεση αναφορά στο πραξικόπημα:

«Αν χρειαστεί, θα προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας με τίμημα τη ζωή μας, όπως κάναμε και το βράδυ της 15ης Ιουλίου», ανέφερε

Ζητώντας στήριξη για τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου, ο Ερντογάν υπενθύμισε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. «Όποιες επιθέσεις κι αν δεχτούμε, δεν θα ρίξουμε σκιά στη βούληση του έθνους και στη δημοκρατία μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για σχέδιο δολοφονίας του Κιλιτσντάρογλου μιλούν αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ

Η ανάρτηση Ερντογάν έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά τις καταγγελίες αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ για σχέδιο δολοφονίας του υποψηφίου προέδρου της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής ειδήσεων του αντιπολιτευόμενου καναλιού Tele 1 TV, Μερντάν Γιαναρντάγ ανέφερε:  «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μοιραστούμε -έστω κι αν είναι αργά- ένα σημαντικό γεγονός που θα επηρεάσει βαθιά την πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας. Επειδή εμπιστεύομαι την πηγή μου... Αναφέρεται ότι μπήκε από τη Γεωργία στην Τουρκία μία ομάδα για να δολοφονήσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου».

 Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, το πρόσωπο που οργάνωσε αυτή την επιχείρηση με αντάλλαγμα να του δοθεί χάρη είναι ο φυγάς επιχειρηματίας Γκαλίπ Οζτούρκ, ιδιοκτήτης της Metro Holding και της Metro Tourism. Ζει στη Γεωργία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έχει καταδικαστεί στην Τουρκία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία ενός προσώπου.

 «Δώστε προσοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Σαμψούντας. Υποστηρίζεται επίσης ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας σε αυτό το συλλαλητήριο. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την προειδοποίηση», αναφέρει χαρακτηριστικά, αν και ο ίδιος φροντίζει έπειτα να υποβιβάσει την πιθανότητα λέγοντας ότι:

 «Όπως είπα, πρόκειται για έναν ισχυρισμό. Δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Δεν είμαι σίγουρος για τα ονόματα συγκεκριμένα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό. Παρόλο που είναι ένας ισχυρισμός χαμηλής πιθανότητας, νομίζω ότι είναι απαραίτητο όλες οι μονάδες ασφαλείας του κράτους να τον λάβουν υπόψη τους. Το θέτω υπόψη του κοινού». Επίσης αναφέρει ότι ο δικηγόρος του Γκαλίπ Οζτούρκ του τηλεφώνησε και του είπε ότι οι ισχυρισμοί δεν ήταν αληθινοί.

 «Είναι δημοσιογραφική ευθύνη πάντως να το μεταφέρουμε αυτό. Έχω ήδη δηλώσει ότι μοιράζομαι έναν ισχυρισμό», σημείωσε.

 Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα κατά του Μερντάν Γιαναρντάγ για το αδίκημα της «δημόσιας διάδοσης παραπλανητικών πληροφοριών στο κοινό» και κλήθηκε στον εισαγγελέα για κατάθεση.

ΠΗΓΗ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις