Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δεν αντέχω άλλο...

Δεν αντέχω άλλο...

Του Ανδρέα Τζουραμάνη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τούτη την ώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας λαμβάνει χώρα μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με διοργανωτές και μπροστάρηδες τους νέους ανθρώπους. Προσπερνούν  τα κόμματα, τις πεποιθήσεις τους, τα πιστεύω τους, τα συνδικάτα (την άλλη όψη του συστήματος που κάθε φορά  τριχοτομούν κάθε προσπάθεια υγιούς αντίστασης σύμφωνα με τα δικά τους κοντόφθαλμα συμφέροντα) και ενώνονται μπροστά στο πρωτόγνωρο αδιέξοδο που βρίσκεται ο τόπος μας.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη στην τόσο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας νομίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτερο θεσμικό όργανο της πόλης μας, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Προτείνω την αναβολή του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου και την καθολική συμμετοχή μας στην ειρηνική συγκέντρωση. Προσωπικά θα αποχωρήσω και θα βρεθώ εκεί όπου χτυπά η καρδιά της δοκιμαζόμενης κοινωνίας που δεν βλέπει ούτε την παραμικρή χαραμάδα ηλιαχτίδας φωτός για το αύριο.

Δεν αντέχω άλλο κύριοι συνάδελφοι, ένας νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλός χωρίς θεσμική θέση εξουσίας , να δέχομαι καθημερινά επισκέψεις στο χώρο εργασίας μου από συνομήλικους μου αλλά και από πολλούς γονείς που αναζητούν μια δουλειά, ένα μεροκάματο. Δεν αντέχω άλλο να γνωρίζω γονείς που ανακοινώνουν στα παιδιά τους ότι σταματούν τις σπουδές τους διότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά . Δεν αντέχω άλλο να βλέπω οικογένειες να περιθωριοποιούνται  μη μπορώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματός τους. Μα πάνω από όλα δεν αντέχω άλλο ο νέος άνθρωπος να έχει χάσει την ελπίδα του και να μην μπορεί πλέον να ονειρευτεί.

Προσωπικά, αν τολμήσω να πω ότι εκπροσωπώ  την νέα γενιά σε αυτό εδώ το Δημοτικό Συμβούλιο καλώ την υπεύθυνη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας να απαντήσει ευθύς αμέσως γιατί; Οφείλει ευθύς αμέσως να δώσει χειροπιαστά, απτά και συγκεκριμένα δείγματα αλλαγής πορείας. Εκείνης της πορείας που άμεσα θα αποκαταστήσει τις αδικίες από τις οριζόντιες περικοπές εισοδήματος, και θα επιβάλει την δικαιοσύνη πληρώνοντας το μάρμαρο εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα αλλά και οι κοινωνικές ομάδες που μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Μιας πορείας με μπροστάρηδες όχι τους ίδιους αλλά τη νέα γενιά. Πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι και όχι τα νούμερα.

Θερμή παράκληση μην κάνετε αγαπητοί συνάδελφοι το λάθος και απαξιώσετε τη σημερινή κίνηση της νέας γενιάς, γιατί πρωτοβουλίες σαν την Πρωτοβουλία Πάτρας υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας  και πλέον μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο πολύ εύκολα με τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας θα αναλάβουν την πρωτοβουλία Ελλάδας για να δουν την ίδια την πατρίδας τους  εκεί που της αξίζει, για να αισθανθούν και πάλι ότι ζουν και όχι ότι απλά υπάρχουν!

Εγώ αποχωρώ, σας καλώ να με ακολουθήσετε με σύνθημα “ θα συναντηθούμε στην πλατεία”, που θα αποτελέσει την απαρχή της ριζικής εκ θεμελίων ανατροπής της νοσηρής κατάστασης που έχουν περιέλθει η πατρίδα μας.

Με τιμή και απόλυτη αίσθηση της ευθύνης μου

Ανδρέας Τζουραμάνης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Πρωτοβουλίας Πάτρας”

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις