Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκλογές: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την 21η Μαΐου -Τα πρώτα δεδομένα

Εκλογές: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την 21...

Η εκτίμηση για τον καιρό των εκλογών από τον Νίκο Καντερέ

Η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές και οι ψηφοφόροι εκτός από όλες τις εξελίξεις για την εκλογική αναμέτρηση θέλουν να γνωρίζουν και με τι... καιρό θα οδηγηθούμε στις κάλπες.

Αυτό ενδιαφέρει κυρίως οι ετεροδημότες που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν την 21η Μαΐου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος και πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Νίκος Καντερές επιχείρησε να δώσει μια πρώτη πρόβλεψη, και όχι πρόγνωση, για το πώς θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή (21/4) των βουλευτικών εκλογών.

Όπως αναφέρει ο κ. Καντερές «ο Μάϊος είναι κατεξοχήν ένας μήνας αστάθειας και πάντα κατά τη διάρκεια του περνούν ατμοσφαιρικές διαταραχές. Τις βλέπουμε αυτές τις αστάθειες και φέτος, ενώ από τρίτο 10ήμερό του υπάρχει το ενδεχόμενο θερμών εισβολών, όχι όμως κάτι σημαντικό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Καντερές, τα τελευταία 45 έτη (1978-2022) τον μήνα Μάιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έβρεξε 10 και 18 χρονιές αντίστοιχα, ενώ οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες στις δυο πόλεις καταγράφηκαν το 1997, όταν ο υδράργυρος έφτασε τους 34 βαθμούς.

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε στις εκλογές
Όσον αφορά τον καιρό της 21η Μαΐου του 2023, ημέρα όπου είναι προγραμματισμένες να στηθούν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Καντερές με επιφύλαξη εξήγησε πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν κάποιες βροχές και καταιγίδες την ημέρα των εκλογών ή 1-2 μέρες πριν από αυτές, κάτι που αφορά τους ετεροδημότες που θα ταξιδέψουν για να ψηφίσουν. Από την άλλη, η ανατολική, νότια νησιωτική Ελλάδα δεν φαίνεται να επηρεάζεται από κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο αυτό το διάστημα.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις