Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η θεατρική ομάδα 2510 μιλά στο thebest.gr για την παράσταση "Ο Άγνωστος Πρίγκιπας- Παύλος Σιδηρόπουλος" που έρχεται στο θέατρο Act

Η θεατρική ομάδα 2510 μιλά στο thebest...

Tην Τετάρτη και την Πέμπτη, 3-4 Μαΐου στις 21.30

Η μουσικό-θεατρική παράσταση «Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος» μετά τα συνεχόμενα soldout στην Αθήνα, στο Θέατρο 2510 στα Εξάρχεια, έρχεται για δύο παραστάσεις στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο θέατρο act τηνΤετάρτη και την Πέμπτη, 3-4 Μαΐου στις 21.30.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Ζαφείρη και τον ρόλο του Παύλου Σιδηροπούλου ενσαρκώνει ο Θανάσης Πεθεριώτης. Μαζί του είναι και ο Τόλης Μαστρόκαλος, ο παιδικός φίλος του Παύλου και μέλος του συγκροτήματος Σπυριδούλα. Η συνάντηση αυτών των δύο αποτελεί μια ρωγμή στο χωροχρόνο που θα ταξιδέψει το κοινό μέσα από τζαμαρίσματα, τραγούδια και λόγο σε μια εποχή τόσο κοντινή όσο και μακρινή ταυτόχρονα, από αυτό που βιώνουμε σήμερα. Το thebest.grμίλησε με το θίασο για την ξεχωριστή αυτή παράσταση.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος είναι ένα ροκ είδωλο μιας ολόκληρης εποχής. Πολλες γενιές εχουν μεγαλώσει με τα τραγούδια του. Τι περίπου θα δει το κοινό στην παράσταση;

Θα δει άγνωστες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πλευρές από τη ζωή αλλά και το έργο του Παύλου Σιδηρόπουλου. Ο ίδιος ο άγνωστος Πρίγκιπας  μας αποκαλύπτει, επι σκηνής, το σκοτάδι και το φως που έδωσαν πνοή στο μοναδικό μουσικό του στίγμα. Μέσω της διαδρομής του θα αναμετρηθούμε με τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80 και το κοινωνικό/πολιτιστικόbackground που αποτέλεσαν τη βάση της έντονης ριζοσπαστικοποίησης της περιόδου.Θα αναρωτηθούμε, μαζί, για τη διαχρονική επικαιρότητα του έργου του Σιδηρόπουλου, ενός πολύπλευρου έργου, που δεν έχει ακόμη μελετηθεί σε όλη του την έκταση και σημαντικότητα. Μα πάνω από όλα θα βιώσει μια αυτοτελή θεατρική εμπειρία , καθώς σκοπός μας δεν είναι η «πληροφορία» αλλά το πως η «πληροφορία» αυτή γίνεται εργαλείο κάθαρσης  και επαναπροσδιορισμού, μέσω της θεατρικής γλώσσας. (Ανδρέας Ζαφείρης)

Πως είναι να καταπιάνεται και να αναμετριέται ένας ηθοποιός με ένα  τέτοιο χαρακτήρα;

Υπάρχει φως και σκοτάδι γύρω από τον Παύλο, αλλά πολύ φως και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Το να καταπιάνεσαι με έναν τέτοιο χαρακτήρα είναι για αρχή απόλυτα ενδιαφέρον, απαιτητικό και ανατρεπτικό για την ίδια σου την ιδιοσυγκρασία. Μελετώντας τον Παύλο για να τον αναπαραστήσεις-συναντήσεις, δεν μελετάς μόνο τη φιγούρα και τον τρόπο ομιλίας του, αλλά αναμετριέσαι με τη  μουσική του, τη στάση του γύρω από τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της εποχής, την αγάπη του για τον άνθρωπο, τη φλόγα που είχε για ζωή, την αδικία που βίωνε και το πόσο βαρύ είναι τελικά ένας άνθρωπος να είναι μπροστά από την εποχή του. (Θανάσης Πεθεριώτης)

Ένας ηθοποιός και ένας μουσικός επί σκηνής. Δυο τέχνες και δυο γενιές μαζί. Πως είναι η συνύπαρξη;

Σα να μην πέρασε μιά μέρα, απ' την πρεμιέρα, αυτής της ξεχωριστής παράστασης... και αισθάνομαι έντονα ότι το έργο του Παύλου, εξακολουθεί να ζει στις ψυχές και τις καρδιές, των νέων ανθρώπων. Πνεύμα πραγματικά ασυμβίβαστο, γεμάτο μηνύματα, αγάπης και αλήθειας, μεταφέρεται, από γενιά σε γενιά, πηγαίο και αναλλοίωτο.  Η παράσταση, καθηλωτική, με τον αποκαλυπτικό ηθοποιό - τραγουδιστή, Θανάση Πεθεριώτη, σε ένα περιεκτικό ρεσιτάλ, γεγονός που με καλεί, να ξαναζήσω κι εγώ στιγμές απόλυτης ευτυχίας. (Τόλης Μαστρόκαλος).

Ο Τόλης μέσα από τη παράσταση έγινε παρέα .Ένας άνθρωπος πραγματικά ροκ εν ρολ,εκφραστής μια γενιάς και μουσικών που συνεργάστηκαν με τον Παύλο .Έχω εμπνευστεί για περισσότερη ζωή από τον Τόλη, είναι συγκινητική για μένα αυτή η συνύπαρξη. (Θανάσης Πεθεριώτης)

Η παράσταση έχει κανει αρκετά soldout στην Αθήνα. Τι σας λέει συνήθως ο κόσμος; Τί τους μένει απο την παράσταση;

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πόσα πράγματα δεν ήξερε για τον Παύλο και εκεί έρχεται και δένει ο τίτλος της παράστασης,ο Άγνωστος Πρίγκιπας.Γεγονός,που μετά τη παράσταση ανοίγει συζητήσεις στο φουαγιέ του θεάτρου και φέρνει ακόμα περισσότερο κοντά τους θεατές και εμάς. Αυτό που τους μένει είναι το πόσο επίκαιρο είναι το έργο και το πόσο ακουμπάει στο μέσα τους, καθώς και με βάση τη σκηνοθεσία υπάρχει απεύθυνση στο κοινό οπότε δεν μπορεί να κρυφτεί κάνεις στα συναισθήματα του. Τόσο αυτός που βλέπει και άλλο τόσο εκείνος που παίζει. Τα συναισθήματα είναι εναλλασσόμενα και ποικίλα αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μια μετακίνηση. Η εκάστοτε παράσταση δηλαδή που θα δεις να σου δημιουργήσει κάτι το οποίο μπορεί αν όχι τώρα, σε 10 χρόνια να σε μετακινήσει έστω και λίγο και να σε κάνει να σκεφτείς. Από τα λόγια λοιπόν του κόσμου και την σύνδεση που αναπτύσσεται σε κάθε παράσταση πιστεύω πως συμβαίνει αυτό έστω και λίγο. (Θανάσης Πεθεριώτης, Έλενα Αϊβαλιώτου)

Η παράσταση θα παιχτεί Τετάρτη και Πέμπτη, 3-4 Μαΐου στις 21.30 στο θέατρο act.
Κρατήσεις: 2610272037 & 6937122263

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης

Β. Σκηνοθέτη: Έλενα Αϊβαλιώτου

Ερμηνεύουν: Θανάσης Πεθεριώτης ,Τόλης Μαστρόκαλος (Σπυριδούλα)

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λουκόπουλος

Trailer: Μαριαλένα Μπόι 

Σκηνικά: Ναταλία Κιτσούλη

Υπ. Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture