Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Σύμη - Το νησί που έχει τρελάνει τους Ευρωπαίους instagrammers

Σύμη - Το νησί που έχει τρελάνει τους Ευ...

Το πολύχρωμο ελληνικό νησί με τις κορυφαίες παραλίες που φέτος διαφημίζεται παντού

Βρίσκεται δίπλα από την πολυσύχναστη και πανέμορφη Ρόδο και είναι αδιαμφισβήτητα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά της Μεσογείου. Από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις στο λιμάνι της, η Σύμη σε καθηλώνει.

Η Σύμη είναι ένα νησί που «παντρεύει» την παράδοση με τις χαλαρές διακοπές και τα ακριβά γιοτ που υπογραμμίζουν πως πρόκειται για ακόμη ένα must-visit νησί του Αιγαίου για την αφρόκρεμα των διεθνούς φήμης celebrities.

Χαρακτηριστικά είναι τα γραφικά χωριά της και οι παραλίες με τα πεντακάθαρα, διαυγή νερά που προσελκύουν την τελευταία δεκαετία όλο και περισσότερους επισκέπτες καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τη Σύμη έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές.

Η Σύμη εκτός από τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει ως νησί των Δωδεκανήσων, κρύβει και μια βαθιά παράδοση που αποτυπώνεται σε διάφορα σημεία της που αξίζει να επισκεφτείς.

Ποια είναι αυτά;

Μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η ασημοντυμένη εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ που θεωρείται από τις πιο θαυματουργές εικόνες του Αιγαίου. Στη Μονή έχουν ιδρυθεί δύο μουσεία, ένα εκκλησιαστικής τέχνης και ένα λαογραφικό. Υπάρχει, επίσης Βιβλιοθήκη με μεταβυζαντινά χειρόγραφα.

Οικισμός Γιαλού

Το φυσικό λιμάνι του νησιού είναι ο Γιαλός στο οποίο είναι κτισμένη αμφιθεατρικά η πόλη. Πρόκειται για έναν από τους δύο πιο γραφικούς οικισμούς του νησιού και εδώ θα βρεις τα πολυφωτογραφημένα πολύχρωμα αρχοντικά στο κοσμοπολίτικο λιμάνι. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό του Τίμιου Προδρόμου, την Ψαραγορά, το τελωνείο, το πέτρινο γεφύρι, το άγαλμα του Μικρού Ψαρά και το ρολόι του 1881.

Οικισμός Χωριού (Άνω Σύμη)

Είναι ο δεύτερος πιο γραφικός οικισμός του νησιού ο οποίος συνδέεται με τον Γιαλό με 500 σκαλοπάτια, τη γνωστή Καλή Στράτα. Εκεί θα δείτε την οικία Φαρμακίδη που στεγάζεται το Αρχαιολογικό Λαογραφικό μουσείο και θα ανεβείτε μέχρι το Κάστρο και τη Μεγάλη Παναγιά για να απολαύσετε το Αιγαίο από ψηλά.

Παραλίες

Η Σύμη διαθέτει πολλές και πανέμορφες παραλίες εκ των οποίων πολλές είναι οργανωμένες. Κάποιες από αυτές είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο ενώ σε κάποιες άλλες η πρόσβαση είναι λίγο πιο δύσκολη, καθώς πρέπει να πας με καραβάκι.

Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας

Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή και γνωστή παραλία του νησιού, φημισμένη για τα ψηλά, κάθετα βράχια που πλαισιώνουν την ακτή και για τα ονειρεμένα τιρκουάζ νερά της. Είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι και δεν είναι οργανωμένη, οπότε φρόντισε να έχεις μαζί τα απαραίτητα εφόδια.

Άγιος Νικόλαος

Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Πεδί και έχει ρηχά νερά, δέντρα, μαγαζιά και ταβέρνες. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και προτιμάται συνήθως από οικογένειες.

Πέδι

Βρίσκεται δίπλα στον ομώνυμο οικισμό και στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο του νησιού και είναι από τις πιο γνωστές και κοσμικές παραλίες της Σύμης. Έχει καθαρά, καταγάλανα νερά και πολλές παροχές για τους επισκέπτες.

Άγιος Βασίλειος

Σίγουρα μία από τις ωραιότερες παραλίες της Σύμης. Βρίσκεται σε πανέμορφη τοποθεσία και έχει κρυστάλλινα νερά και μερικά δέντρα που εξασφαλίζουν λίγη σκιά. Η παραλία είναι αρκετά απομονωμένη λόγω της μεγάλης πεζοπορικής διαδρομής που απαιτείται για να την προσεγγίσεις (περίπου 2 ώρες). Για τον λόγο αυτό, είναι ό,τι πρέπει για γυμνισμό!

Νάνου

Εντυπωσιακή παραλία σε έναν κατάφυτο με κυπαρίσσια κόλπο. Έχει γαλάζια νερά και υπέροχο βυθό που σε προσκαλεί να τον εξερευνήσεις. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ταβέρνες.

Πως θα πάτε στη Σύμη;

Με καράβι: Από Πειραιά

Με αεροπλάνο: Από Αθήνα μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου και από εκεί με καράβι.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life