Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρχονται νέες συλλήψεις- «Κοντά στον ηθικό αυτουργό»

Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρχονται νέες συλλήψ...

Την Τετάρτη απολογούνται οι συλληφθέντες

Νέες συλλήψεις προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ειδικότερα ο Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 υποστήριξε ότι η ΕΛΑΣ είναι κοντά στον άνθρωπο που διέταξε τη δολοφονία του δημοσιογράφου και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις για την υπόθεση.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε “στην πιάτσα” έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας», ανέφερε Στράτος Μαυροειδάκος και πρόσθεσε «Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου».

«Φοβούνταν ότι είχε στοιχεία»

Ο κ. Μαυροειδάκος πάντως τόνισε ότι για το κίνητρο και την εντολή για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

«Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, μέλος των συμμοριών που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος (σ.σ.: Καραϊβάζ) και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου (σ.σ.: Καραϊβάζ) κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν», ανέφερε ο αστυνομικός.

«Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε. Μπορεί και αυτό να τους φόβισε σε κάτι» προσέθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Δύσκολο να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός;

Όσον αφορά τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας ο δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ ανέφερε πως είναι δύσκολο να εντοπιστεί, ενώ είπε πως ο δημοσιογράφος δεν στεκόταν σε άτομα που ήταν γνωστά από την Greek Mafia αλλά έψαχνε να βρει ποια άτομα τα οποία ήταν κρατικοί λειτουργοί και σε δημόσιες θέσεις, που παράσχουν προστασία στην ελληνική μαφία.

Παράλληλα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έβαλε στο μικροσκόπιο τις σχέσεις 49χρονου υπεύθυνου του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, από το οποίο φέρονται να αγοράστηκαν τα επιχειρησιακά τηλέφωνα των δραστών. Αυτοί οι αριθμοί παρουσίασαν μεταξύ τους επικοινωνίες μία ημέρα πριν αλλά και την ημέρα της δολοφονίας, στον τόπο του εγκλήματος.

«Το κίνητρο, για ποιο λόγο, θα ήθελε κάποιος να μην είναι στη ζωή ο Γιώργος Καραϊβάζ. Αν φτάσουμε σε αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι θα προσεγγίσουμε και αυτόν που έδωσε την εντολή. Το θέμα είναι αν ήταν ένα ή δύο τα πρόσωπα αυτά» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

 Εκτός από τον 40χρονο και τον 48χρονο αδερφό του, η δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ περιλαμβάνει 3 ακόμα πρόσωπα. Ανάμεσα τους βρίσκεται ο 53χρονος επονομαζόμενος «Θαμνάκιας», «Μεγάλος» ή «Τρελός», ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών με πολυετή κάθειρξη, ο 54χρονος φερόμενος οδηγός του βαν και ο 50χρονος βοηθός. Πρόκειται για πρόσωπο που δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, ο οποίος είναι κάτοχος νόμιμης άδειας οπλοφορίας, αναφέρει ο ΣΚΑΪ. 

«Σε κάποιο από τα γραφόμενα του κατά τη δική μου άποψη, κάποιος έχει δει τη ‘’φωτογραφία’’ του πίσω από τα λεγόμενα του Γιώργου. Φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε μήπως μιλήσει στις διωκτικές αρχές και τον σκότωσε» εκτίμησε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Την Τετάρτη απολογούνται οι συλληφθέντες

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες που ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη για να απολογηθούν, είναι ένας 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις