Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αυτά είναι τα 15 ομορφότερα μέρη στην Ελλάδα

Αυτά είναι τα 15 ομορφότερα μέρη στην Ελλάδα

Αρχαία Ολυμπία, Δελφοί, Κεφαλλονιά και Μεσολόγγι

«Υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικά νησιά για να διαλέξετε, αλλά ένα που κερδίζει περισσότερη προσοχή κάθε λεπτό είναι η γραφική Μήλος. Προσβάσιμο μέσω απευθείας πτήσεων από την Αθήνα, αυτό το νησί είναι το μέρος για απόλυτη ξεκούραση και χαλάρωση.

Ελάτε να εξερευνήσετε ερημικές παραλίες κρυμμένες ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους και να απολαύσετε ήσυχα βράδια πίνοντας τοπικό κρασί παρακολουθώντας τον ήλιο να βουτάει στα γαλανά νερά».

Αυτά, μεταξύ άλλων αναφέρονται σε ειδικό αφιέρωμα για την Ελλάδα του παγκοσμίως έγκυρου ταξιδιωτικού Μέσου “Travel and Leisure” που κατατάσσει τη Μήλο στη δεύτερη θέση μετά την Αθήνα.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στην Αρχαία Ολυμπία ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, που περιλαμβάνεται μαζί με τη Θεσσαλονίκη, την Επίδαυρο, τα Μετέωρα και νησιωτικούς προορισμούς, στο αφιέρωμα με τίτλο: «Τα 15 πιο όμορφα μέρη για επίσκεψη στην Ελλάδα».

15. Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι γεμάτο αρχαίες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων μνημείων και κάστρων σε αφθονία, που αξίζει να εξερευνήσετε στις επόμενες ελληνικές σας διακοπές.
 
 
14. Αρχαία Ολυμπία

Κάντε μια ακόμη ιστορική στάση στην Ολυμπία, αυτή τη φορά για ένα μάθημα ιστορίας του αθλητισμού. Τοποθετημένη στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου, η Ολυμπία ήταν ο τόπος των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το αρχαίο στάδιο και τους ναούς του Δία και της Ήρας όλα σε ένα ταξίδι.
 
 
13. Μεσολόγγι

Παρόλο που η πόλη έχει μεγάλη ιστορική σημασία (ειδικά γύρω από την Ελληνική Επανάσταση), εξακολουθεί να είναι ένα στολίδι που περνάει απαρατήρητο για τους διεθνείς τουρίστες.
 
 
12. Θεσσαλονίκη

Αυτή η πόλη-λιμάνι είναι γεμάτη με ιστορικές τοποθεσίες όπως ο Λευκός Πύργος και η Αψίδα του Γαλέριου, μαζί με εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και μουσεία σύγχρονης τέχνης που θα σας εντυπωσιάσουν.
 
 
11. Κέρκυρα

Θέλετε να πάρετε μια γεύση από Ιταλία και Ελλάδα μαζί; Τότε ταξιδεψτε προς το εκπληκτικό, ρομαντικό νησί της Κέρκυρας. Χάρη στην επαφή του με το γειτονικό ευρωπαϊκό έθνος, το νησί έχει άφθονη ιταλική επιρροή, που αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική, το φαγητό και τον τρόπο ζωής του.
 
 
10. Κεφαλλονιά

Συνδυάστε την επίσκεψή σας με ένα γρήγορο μάθημα γεωλογίας στην Κεφαλονιά. Το νησί, που βρίσκεται δυτικά της ηπειρωτικής χώρας, φιλοξενεί το Σπήλαιο Δρογκαράτης, το οποίο έχει σταλακτίτες και σταλαγμίτες που κρέμονται από την οροφή και προεξέχουν από τον πυθμένα της θάλασσας, αντίστοιχα.
 
 
9. Σίφνος

Η Σίφνος, ένα μικρό νησί στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με πλοίο από την Αθήνα, είναι ένα άλλο σημείο γνωστό για τη χαλαρωτική του ατμόσφαιρα. Επιπλέον, είναι γεμάτη με τόσες πολλές παραλίες που μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη αμμώδη ακτογραμμή μόνοι σας, ακόμη και στο απόγειο του καλοκαιριού.
 
 
8. Μετέωρα

Για απίστευτη θέα, επισκεφθείτε τα Μετέωρα, που βρίσκονται στη Θεσσαλία. Η περιοχή αποτελείται από τεράστιους βραχώδεις σχηματισμούς που φτάνουν προς τον ουρανό. Μέσα στους υπέροχους σχηματισμούς βρίσκονται πολλά μοναστήρια, τα οποία μπήκαν στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

7. Γύθειο

Η παραθαλάσσια κοινότητα του Γυθείου είναι ομολογουμένως ήσυχη, αλλά είναι μακράν ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη όταν πρέπει να ξεφύγετε από όλα. Γεμάτο με πολύχρωμα σπίτια και παραλίες με χρυσαφένια άμμο, το Γύθειο είναι γνωστό επίσης για τις θαλάσσιες χελώνες του που έρχονται και γεννούν τα αυγά τους.
 
 
6. Επίδαυρος

Η Επίδαυρος, στο βορειοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους λάτρεις της αρχαιολογίας για το Αρχαίο Θέατρο, που χτίστηκε τον τέταρτο αιώνα π.Χ. για να τιμήσει τον θεό της ιατρικής, τον Ασκληπιό. Εξακολουθεί να είναι ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανές παραστάσεις το καλοκαίρι.
 
 
5. Χαλκιδική

Θαυμάστε νερά με μια απόχρωση του μπλε που δεν ξέρατε ότι υπάρχει στην Χαλκιδικής. Αυτή η περιοχή είναι περισσότερο γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της, οι οποίες διαθέτουν εξίσου ελκυστική απαλή άμμο, ώστε να μπορείτε να χαλαρώνετε όλη την ημέρα.
 
 
4. Δελφοί

Οι λάτρεις της ιστορίας θα λατρέψουν την πόλη των Δελφών, που βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο βορειοδυτικά της Αθήνας. Εκεί βρισκόταν το Μαντείο των Δελφών, όπου άνθρωποι από όλη τη Μεσόγειο ταξίδευαν για να επισκεφθούν. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να εξερευνήσουν τον ναό του Απόλλωνα, μαζί με πολλά αρχαία θέατρα και στάδια που διατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.
 
 
3. Μύκονος

Αναζητάτε μια πιο ζωντανή ατμόσφαιρα; Κατευθυνθείτε στη Μύκονο, ένα νησί γνωστό για την γιορτινή του διάθεση. Επίσης προσβάσιμη μέσω απευθείας πτήσεων από την Αθήνα, η Μύκονος είναι το μέρος που πρέπει να είστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για παραθαλάσσια πάρτι που διαρκούν όλη τη νύχτα (και συχνά μέχριτην επόμενη μέρα). Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα στο νησί από απλά πάρτι. Φιλοξενεί υπέροχες παραλίες και ιστορικές τοποθεσίες, όπως το Κάτω Μύλι, μια σειρά από τέσσερις τεράστιους ανεμόμυλους που χτίστηκαν από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα.

 
2. Μήλος

Υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικά νησιά για να διαλέξετε, αλλά ένα που κερδίζει περισσότερη προσοχή κάθε λεπτό είναι η γραφική Μήλος. Προσβάσιμο μέσω απευθείας πτήσεων από την Αθήνα, αυτό το νησί είναι το μέρος για απόλυτη ξεκούραση και χαλάρωση. Ελάτε να εξερευνήσετε ερημικές παραλίες κρυμμένες ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους, να δειπνήσετε με χταπόδι σε καφενεία που είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί και να απολαύσετε ήσυχα βράδια πίνοντας τοπικό κρασί παρακολουθώντας τον ήλιο να βουτάει στα γαλανά νερά.
 
 
1. Αθήνα

Ως πρωτεύουσα της Ελλάδας και ως η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Αθήνα αξίζει τουλάχιστον μια ή δύο μέρες εξερεύνησης. Οι επισκέπτες μπορούν να κατευθυνθούν σε δημοφιλή αξιοθέατα όπως η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, αλλά αξίζει να επισκεφτείτε και πιο σύγχρονες γειτονιές όπως τα Εξάρχεια, γνωστά για το μποέμικο ύφος τους.

 

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις Τώρα

Τέσσερα μυστικά του σκόρδου που πιθανόν δεν γνωρίζετε

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight