Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σουδάν: Απογειώθηκαν τα δύο ελληνικά μεταγωγικά με προορισμό την Αίγυπτο

Σουδάν: Απογειώθηκαν τα δύο ελληνικά μετ...

Η αγωνία στα ύψη

Απογειώθηκαν δύο ελληνικά αεροσκάφη, ένα C-130 και ένα C-27, με προορισμό την Αίγυπτο, στο πλαίσιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προχώρησε σε ανακοινώσεις για τους Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Σουδάν .

Όπως ανακοίνωσε, σε συνέχεια επιχειρήσεων εκκένωσης που πραγματοποιούν άλλες χώρες, αποφασίστηκε η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με στελέχη των ειδικών δυνάμεων στην Αίγυπτο, ώστε να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών.

 

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι υπήρχαν Έλληνες στο γαλλικό κομβόι στο Σουδάν

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι πληροφορίες ότι υπήρχαν Έλληνες στο γαλλικό κομβόι στο Σουδάν, το οποίο φέρεται να χτυπήθηκε σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο σημείο του Σουδάν, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, κάποια στιγμή ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας και 4 Σουδανοί επιχείρησαν να βγουν από τη μητρόπολη, αλλά επειδή έπεσαν πάνω σε ανταλλαγή πυρών επέστρεψαν πίσω στη μητρόπολη, όπου είναι ασφαλείς.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις Τώρα

Μύρισε καλοκαίρι: Πρώτες βουτιές των Πατρινών στην Πλαζ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις