Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 850 κιλά κοκαΐνης σε ελληνόκτητο πλοίο

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 850 κιλά κοκαΐνης σ...

Βίντεο από την επιχείρηση

Φορτίο κοκαΐνης, αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ, κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές σε ελληνόκτητο πλοίο στη Βενετία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tradewindsnews.com, οι αρχές στη γειτονική χώρα μετά από έφοδο στο πλοίο Atlas, με σημαία Λιβερίας, δέσμευσαν 850 κιλά κοκαΐνης τα οποία ήταν τοποθετημένα σε 570 συσκευασίες, εντός των αγωγών εξαερισμού, είδηση που επιβεβαιώνεται επισήμως και από τις ιταλικές Αρχές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρχές στην Ιταλία δεν προχώρησαν σε κάποια σύλληψη, ενώ το φορτηγό - πλοίο παρέμενε αγκυροβολημένο στη Βενετία από το πρωί της Πέμπτης.

Το πλοίο φέρεται να εξέπλευσε από την πόλη Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πλοίο στο οποίο εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά ανήκει στην Laskaridis Shipping.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι συνήθως στόχος λαθρέμπορων ναρκωτικών, ενώ και άλλα πλοία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν άθελά τους από συμμορίες, γράφει το Tradewinds.

Τον περασμένο μήνα, η Europol ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω των δύο πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, αφού εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από διεφθαρμένους κατόχους των σχετικών πληροφοριών.

Μια αναφορά των αρχών αποκάλυψε ότι η τακτική αυτή χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από το 2018, όταν το λιμάνι του Ρότερνταμ ανακάλυψε ότι εμπορευματοκιβώτια έλειπαν, βρέθηκαν σε λάθος μέρη ή είχαν πεταχτεί.

Συμμορίες πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένους υπαλλήλους που εμπλέκονται στη ναυτιλιακή επιμελητεία, για να παραδώσουν τα μοναδικά μηχανογραφημένα στοιχεία ενός εμπορευματοκιβωτίου που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά. Η πρακτική είναι γνωστή ως «απάτη κωδικού PIN».

Μελόνι: Η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την καταπολέμηση των ναρκωτικών
Σε σχετική δήλωση προχώρησε και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία δήλωσε περήφανη για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Η ίδια σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η επιχείρηση συνιστά «απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την καταπολέμηση των ναρκωτικών».

«Είμαστε περήφανοι για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε μια σημαντική κατάσχεση ναρκωτικών μέσα σε λίγες μέρες. Μετά την ανάσυρση 2 τόνων στο κανάλι της Σικελίας, άλλα 850 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν σήμερα στη Βενετία. Μια επιτυχία για τους άνδρες και τις γυναίκες της οικονομικής αστυνομίας, τους οποίους συγχαίρουμε, και η οποία αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, συνεχίζοντας στον δρόμο της μηδενικής ανοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις