Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακάρ: Μορατόριουμ "νηνεμίας" στο Αιγαίο ως τις 15 Σεπτεμβρίου

Ακάρ: Μορατόριουμ "νηνεμίας" σ...

«Αναμένουμε θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τα λόγια του τούρκου αξιωματούχου -σε συνέχεια αντίστοιχων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου- αποτυπώνουν το θετικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, το οποίο μένει να φανεί αν θα διατηρηθεί και μετά τις εκλογές στις δύο χώρες, ιδίως στην Τουρκία.

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς. Οι εργασίες και οι συνομιλίες μας για αυτό το θέμα συνεχίζονται»δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με το Anadolu.

«Το προσεχές διάστημα αναμένουμε θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα» συνέχισε ο κ. Ακάρ, υποστηρίζοντας συγκεκριμένα ότι θα παραταθεί χρονικά, μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, το μορατόριουμ που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Όπως είπε «είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του διαλόγου. Η ευχή μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος πραγματικά να γίνουν πλέον θάλασσες φιλίας με τη δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο τούρκος υπουργός Αμυνας αναγνώρισε πως οι δύο χώρες «πρέπει να λύσουν κάποια υπαρκτά προβλήματα».

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα, η Ελλάδα και η Τουρκιά, ως δυο πολιτισμένες χώρες μπορούν να τα λύσουν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου, με ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό» κατέληξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις