Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το «ασανσέρ» του καιρού τη Μεγάλη Εβδομάδα- Πρόγνωση Σερέτη

Πάτρα: Το «ασανσέρ» του καιρού τη Μεγάλη...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι καιρικές συνθήκες το επόμενο χρονικό διάστημα

Σκαμπανεβάσματα θα έχει ο καιρός στην Αχαΐα και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Άστατος μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ όλα δείχνουν πως θα κάνουμε Πάσχα με καλοκαιρία, αφού από Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να βελτιωθεί και να σταθεροποιηθεί.

Εξηγώντας τα καιρικά φαινόμενα, από αύριο Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, ο γεωλόγος-προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης, λέει στο thebest.gr: «Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία άνωθεν της Ευρωπαϊκής ηπείρου αναμένεται να συνεχίσει να ευνοεί την επικράτηση κατά τόπους άστατου καιρού και τις ερχόμενες ημέρες, καθώς μικρής κλίμακας ατμοσφαιρικές διαταραχές ενδέχεται να δίνουν κατά τόπους περάσματα βροχοπτώσεων. Παράλληλα, οι ψυχρότερες αέριες μάζες που τις συνοδεύουν θα οδηγήσουν στην επικράτηση χαμηλότερων από τα κλιματικά επίπεδα θερμοκρασιακών τιμών. Αυτή η κατάσταση φαίνεται να διατηρείται μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, με τις ενδείξεις να δείχνουν πιο εναρμονισμένο με την άνοιξη καιρό από την Μ. Πέμπτη - Μ. Παρασκευή και μετά με περιορισμό της αστάθειας στα ορεινά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας».

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Αχαΐας

Άστατος καιρός με κατά περιόδους βροχοπτώσεις αύριο Πέμπτη. Πιθανότητα να χιονιστεί πρόσκαιρα και το Παναχαϊκό όρος σε μεγάλα υψόμετρα, όπως και τα υπόλοιπα ορεινά τμήματα του νομού μας.

Καλύτερες οι καιρικές συνθήκες το διήμερο Παρασκευής-Σαββάτου χωρίς βροχοπτώσεις.

Επαναφορά του άστατου καιρού από το απόγευμα-βράδυ της Κυριακής των Βαΐων μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη-Μεγάλη Πέμπτη με κατά περιόδους περάσματα βροχοπτώσεων, αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Ο υδράργυρος σε αυτό το διάστημα ενδέχεται να διαμορφωθεί μεταξύ 16-18°C όσον αφορά τις μέγιστες και μεταξύ 8-10°C ως προς τις ελάχιστες τιμές του.

Το καλύτερο καιρικά διάστημα της Μ. Εβδομάδας φαίνεται  να είναι το τριήμερο Μ. Παρασκευής με Κυριακή του Πάσχα με σημαντικό περιορισμό της αστάθειας κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Ανεβασμένη και η θερμοκρασία αυτό το διάστημα (μέγιστες ~20°C και ελάχιστες άνω των 10°C).

 

 

Χαρακτηριστικό όσων προαναφέρθηκαν το παρακάτω διάγραμμα από το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο, για την πόλη της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις