Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Η AMMOUSA του πατρινού Γιώργου Ντάνου στην κορυφή των AFFA 2023

Η AMMOUSA του πατρινού Γιώργου Ντάνου στ...

Στην πρότυπη ακαδημία “Hotel Brain Academy” ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των βραβείων γεύσης και ποιότητας Athens Fine Food Awards (AFFA) 2023.

Σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στην πρότυπη ακαδημία “HotelBrain Academy” ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές καθώς και η λίστα των προϊόντων που διακρίθηκαν με τα αστέρια AFFA 2023

Η μπύρα AMMOUSA κέρδισε 3 αστέρια και συγκεκριμένα πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «SPIRITS & BEVERAGES» στα ATHENS FINE FOOD AWARDS 2023 by EXPOTROF.

Tα Athens Fine Foods Awards είναι τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης προϊόντων τροφίμων μικρής παραγωγής, με έδρα την Ελλάδα.

Τη σφραγίδα της οργάνωσης των βραβείων έχει η δυναμική ομάδα που διοργανώνει την Έκθεση τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε συνεργασία με σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου. Τα βραβεία ποιότητας και γεύσης τροφίμων απευθύνονται σε όλους τους παραγωγούς της Ελλάδας.

Τα Athens Fine Food Awards αποτελούν την οργανωμένη προσπάθεια για την συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων τροφίμων Ελλήνων παραγωγών ενώ αποτελούν την ουσιαστικότερη διοργάνωση αξιολόγησης και επιβράβευσης της προσπάθειας τους.

Ποια είναι η μπύρα AMMOUSA

Η μπύρα AMMOUSA είναι μία δημιουργία του πατρινού μηχανικού Γιώργου Ντάνου. Παρά το ότι με την επαγγελματική της μορφή βρίσκεται μόλις 5 χρόνια στην αγορά, η ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό είναι μεγάλη, τόσο εντός, όσο πλέον και εκτός των συνόρων και έχει βρει τον δρόμο της ανάμεσα σε κορυφαία εστιατόρια της χώρας ώστε να συντροφεύει κορυφαία πιάτα της Ελληνικής γαστρονομική σκηνής.

Είναι πλέον σε διάφορες επιλεγμένες κάβες, εστιατόρια και deli καταστήματα. Μάλιστα επιλέχθηκε και τοποθετήθηκε και στον κατάλογο του Hilton Athens Hotel για το 2019, στο Βαρούλκο το 2020, στην Σπονδή (2 αστέρια Michelin) και σε αρκετά ακόμη εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας ανά την Ελλάδα. Επίσης το 2022 ταξίδεψε και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Σιγκαπούρη και Λονδίνο.

Εάν τώρα θέλετε να δείτε αναλυτικά τα σημεία πώλησης μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.ammousabeer.gr

Χαρακτηριστικά της μπύρας AMMOUSA

Η AMMOUSA μία μπύρα κατηγορίας English IPA με 5,5%Vol, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, που φτιάχνεται και με την προσθήκη τζίντζερ. 

Είναι ευχάριστη, ιδιαίτερα περίπλοκη, όμως δεν απευθύνεται σε όσους αναζητούν μία γλυκιά μπύρα. Βάζοντας τη στο ποτήρι καταλαβαίνεις πως έχει μέτρια ενανθράκωση, καθώς δημιουργεί έναν ωραίο απαλό ανοιχτόχρωμο πορτοκαλί αφρό που σταδιακά πέφτει, αλλά ποτέ δεν εξαφανίζεται. Το χρώμα της είναι βαθύ κεχριμπαρένιο, με ελάχιστη διαύγεια που προσφέρει έντονη οπτική ικανοποίηση.

Από το άνοιγμα του μπουκαλιού ξεχύνονται ξαφνικά γήινα αρώματα που περιλαμβάνουν τόνους λουλουδιών, κωνοφόρων, και φυσικά πιπερόριζα. Ανάμεσα σε αυτά τα αρώματα υπάρχει και μία αίσθηση ώριμων φρούτων.

Έχει σώμα αρκετά γεμάτο, ενώ η γεύση της είναι πλούσια και ισορροπημένη. Είναι φυσικά πικρή, όπως κάθε σωστή IPA, όμως βγάζει και κάποιους γλυκούς τόνους που θυμίζουν έντονα το πευκόμελο. Κυριαρχεί η αίσθηση πεύκου και κουκουναριού, της καραμέλας, του πεπονιού και του τζίντζερ.

Η επίγευση της είναι ιδιαίτερα πικάντική και με μεγάλη διάρκεια λόγω του τζίντζερ, με έντονη αίσθηση εσπεριδοειδών, όπως του γκρέιπφρουτ και του λεμονιού.

Ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύσεις είναι να τη γευτείς σκέτη για να εντοπίσεις όλα τα χαρακτηριστικά και τους τόνους, ωστόσο συνδυάζεται και με φαγητό. Συγκεκριμένα, με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Λοιπές βραβεύσεις και διακρίσεις της AMMOUSA

H AMMOUSA έχει διακριθεί και βραβευτεί άλλες δέκα (10) φορές. Συγκεκριμένα:  

  • Το 2017 πήρε την 2η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης που έγινε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος.
  • Το 2018 πήρε ένα αστέρι στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας Great Τaste Αwards που έγιναν στο Λονδίνο. Βραβεύτηκε και χαρακτηρίστηκε μία από τις καλύτερες του κόσμου.
  • Τον Ιούνιο του 2019 πήρε την υψηλότερη διάκριση κερδίζοντας το Πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards - Food and Drinks Competitions 2019
  • Τον Νοέμβριο του 2019 κέρδισε Double Gold Medal στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας μπίρας European Beer Challenge που έγινε στο Λονδίνο.
  • Τον Φεβρουάριο του 2020, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορίας της στην γευστική δοκιμή, από το περιοδικό Beer & Bar Magazine.
  • Τον Απρίλιο του 2021, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση (Best Food Platinum) από όλες τις κατηγορίες προϊόντων στα Athens Fine Food Awards by Expotrof.
  • Τον Απρίλιο του 2021, βραβεύτηκε με Bronze Medal στα London Beer Awards.
  • Τον Απρίλιο του 2021, επίσης βραβεύτηκε με Bronze Medal από το Beer & Bar magazine.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2021, πήρε ένα αστέρι στα Great Taste στο Λονδίνο.
  • Τον Φεβρουάριο του 2022, βραβεύτηκε με Δύο αστέρια από τα AFFA22.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life