Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οδοντωτός: "Φραγή" στις σχολικές εκδρομές λόγω φόβου μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Οδοντωτός: "Φραγή" στις σχολικ...

Αλυσιδωτές επιπτώσεις της τραγωδίας των Τεμπών

Στον αέρα βρίσκονται εκατοντάδες σχολικές εκδρομές που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή με τον Οδοντωτό, απ’ όλη την Ελλάδα, για το επόμενο τρίμηνο μέχρι και το Μάιο.

Στις σχολικές κοινότητες το κλίμα είναι βαρύ για την απώλεια νέων ανθρώπων στο σοβαρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη την περασμένη Τρίτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Γνώμη"  είναι έντονο το αίσθημα του φόβου για τις συνθήκες ασφάλειας στο κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο της ΠΑΘΕ, που φτάνει έως και τον Σ.Σ. Αιγίου όπου υπάρχει ανταπόκριση από το Κιάτο. Το… μάρμαρο είναι πολύ πιθανό να πληρώσει και το γραφικό τρενάκι του Οδοντωτού.

Το επόμενο διάστημα, έως και τα τέλη Μαΐου έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες σχολικές εκδρομές με το τρενάκι Διακοπτό-Καλάβρυτα το οποίο κατά την περίοδο της άνοιξης δέχεται τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα με χιλιάδες μαθητές, συνεχίζοντας βέβαια και μέσα στο καλοκαίρι αποκλειστικά με εκδρομείς και οικογένειες.

Πολλά σχολεία, ιδιαίτερα από Αττική και Πελοπόννησο, έχουν ήδη αναθεωρήσει το πρόγραμμά τους παρά το γεγονός ότι εδώ και σχεδόν 127 χρόνια το γραφικό τρενάκι με την οδόντωση μεταφέρει με ασφάλεια χιλιάδες επισκέπτες το μήνα.

H Hellenic Train η οποία και διαχειρίζεται τα δρομολόγια δέχεται ήδη πολλά τηλέφωνα από προβληματισμένους εκπαιδευτικούς και γονείς. Ανασφάλεια προκαλεί και το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τι μέλλει γενέσθαι και με το θέμα με τα επιβατικά δρομολόγια καθώς η διοίκηση του ΟΣΕ τελεί υπό παραίτηση και αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αφότου ορισθεί νέα.

Το τρενάκι του Οδοντωτού παρότι κατά βάση τουριστικό, εμπλέκεται με το πρόγραμμα της Hellenic Train το οποίο έχει ανασταλεί εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων απεργιών των Σιδηροδρομικών.

Ήδη από χθες Δευτέρα έως και σήμερα Τρίτη, 6 και 7 Μαρτίου, υπάρχει σε εξέλιξη νέα 48ωρη απεργία η οποία κρατά καθηλωμένα τα τρένα σε όλη τη χώρα.

Και σε περίπτωση αναστολής της απεργίας, θεωρείται αδύνατο να ξεκινήσουν άμεσα δρομολόγια επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Το τουριστικό τρενάκι μπορεί να επανεκκινήσει σχετικά νωρίς όμως η ακύρωση σχολικών εκδρομών αλλά και η διακοπή στην ανταπόκριση μέσω των Σ.Σ. Κιάτου και Διακοπτού αναμένεται να αποτελέσει πλήγμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις