Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Η σημαία με σπασμένες λωρίδες από το design team των Beetroot της Θεσσαλονίκης

Η σημαία με σπασμένες λωρίδες από το des...

Ο εφιάλτης εικονογραφήθηκε με σύγχρονη, επιδραστική «γλώσσα» παραπέμποντας στα βαγόνια του θανάτου- Γέμισε τα social media

H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας με τις λευκές λωρίδες της και τα άκρα του σταυρού της διαλυμένα, σαν τα βαγόνια του θανάτου που όλους μας λύγισαν, αυτόματα υιοθετήθηκε μαζικά και δεσπόζει σαν θλιβερο έμβλημα τα social media. Η σύλληψη βέβαια αναφέρεται στα τρένα έπειτα από σύνθλιψη ή από μετωπική σύγκρουση. Πρόκειται για έργο της σημαντικής και διακεκριμένης  θεσσαλονικιώτικης κολεκτίβας του design, τους Beetroot.

 Σχολιάζουν εύστοχα την εθνική μας τραγωδία στα Τέμπη το βράδυ της Τριτης. Στο φόντο της σημαίας υπάρχει το μαύρο του πένθους. Η εικόνα  εμφανίστηκε στο ίντερνετ μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και αμέτρητοι χρήστες την υιοθέτησαν αυτόματα

Οι Beetroot φωτογραφημένοι για την "...

Οι Beetroot φωτογραφημένοι για την "Καθημνερινή"

H Beetroot Design Group είναι ένα πολυβραβευμένο γραφείο σχεδιασμού επικοινωνίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο, το οποίο έχει αποκτήσει διεθνές πελατολόγιο. Η ομάδα αποτελείται από ειδικούς σε ένα ευρύ και ποικίλο φάσμα δεξιοτήτων του δημιουργικού τομέα. Για τη δουλειά της η Beetroot έχει αναγνωριστεί, μεταξύ άλλων, με τον τίτλο “European Design Agency of the year 2008” και “Red Dot Agency of the year 2011” και Ermis Awards Agency of the year 2018. Το 2020 οι Beetroot  σχεδίασαν το λογότυπο για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». 

Πρόσφατα μετακόμισαν στο εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια χάνι του Ισμαήλ Πασά στη συμβολή των οδών Συγγρού, Πάικου και Βαλαωρίτου της συμπρωτεύουσας, το οποίο και μεταμόρφωσαν. Πρόκειται για ένα διώροφο, ψηλοτάβανο κτίριο του 1905, εκλεκτικιστικής τάσης, που είναι χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μνημείο. 

Όπως έχουν δηλώσει «Κοινή μας προδιάθεση είναι ο πειραματισμός. Ο καθένας από εμάς έχει πίσω του άλλες σπουδές, άλλες προσλαμβάνουσες και πολύ συχνά άλλη αισθητική προσέγγιση. Η σωστή οπτική επικοινωνία, και τώρα και πάντα, βασίζεται στο σεβασμό στο σήμα, στην εκπομπή και είναι μια αμφίδρομη διαδικασία. Αυτό που επικοινωνείς πρέπει να είναι καθαρό, συγκεκριμένο, στοχοθετημένο σωστά, ο πομπός να είναι στραμμένος προς τους κατάλληλους δέκτες και ο οποιοσδήποτε χειρισμός να ενισχύει το σήμα και να μην το σκεπάζει με άχρηστες πληροφορίες που το θολώνουν. Συγκέντρωση στην ουσία, λεπτοί χειρισμοί, χιούμορ, είναι μερικά από τα εργαλεία που θα βρίσκονται πάντα στην εργαλειοθήκη μας».

Ειδήσεις τώρα 

Πάτρα: «Πάρε όταν φτάσεις»: Συγκινούν μαθητές σχολείων

Nelly’s: Στο Μπενάκη οι iconic φωτογραφίες της σε Δρέσδη, Αθήνα, Νέα Υόρκη

Πάτρα: Το υποψήφιο για 9 Όσκαρ φιλμ "Τα Πνεύματα του Ινισέριν" συνεχίζεται στο Πάνθεον για 2η εβδομάδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View