Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη - Την άλλη εβδομάδα αποφάσεις για εκλογές

Σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη...

Στο παρασκήνιο ανοίγουν συζήτηση για μετάθεση των εκλογών είτε προς το τέλος Απριλίου είτε και προς τον Μάιο

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει  τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα 3-5 καθηγητών πανεπιστημίου με ειδίκευση το αντικείμενο των σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Επιφορτισμένος με την ευθύνη λειτουργίας αυτής της επιτροπής θα είναι ο Υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως εξήγησε χθες στις πρώτες συσκέψεις που έκανε με τους συνεργάτες του στο υπουργείο. Αυξημένες αρμοδιότητες θα έχουν οι δύο υφυπουργοί, ο Γιώργος Καραγιάννης για τα δημόσια έργα και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τις μεταφορές, ενώ ο κ. Γεραπετρίτης θα μετακινείται μεταξύ του υπουργείου και του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετέχει από τον πρωινό καφέ ως μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων συσκέψεων.

Τα σενάρια για τις εκλογές

Ως πότε θα είναι υπουργός Υποδομών ο κ. Γεραπετρίτης, πάντως, είναι ασαφές, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το πότε θα στηθούν οι κάλπες που πήγαιναν για τις 9 Απριλίου. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εξηγούν στο protothema.gr ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα ανακοινωθεί προσφυγή στις κάλπες. Ο πρωθυπουργός θα κλειδώσει την ερχόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις του, ενώ, αν θελήσει να εμμείνει στο σχέδιο για κάλπες στις 9 Απριλίου, τότε θα πρέπει να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής ως τις 15 Μαρτίου.

Από εκεί και πέρα, μια σειρά πρωθυπουργικοί συνεργάτες και κομματικά στελέχη, αλλά και υπουργοί, στο παρασκήνιο ανοίγουν συζήτηση για μετάθεση των εκλογών είτε προς το τέλος Απριλίου είτε και προς τον Μάιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις