Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Κίνας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Κίν...

Επίσης ο πρωθυπουργός της γειτονικής Αλβανίας Έντι Ράμα αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη είπε: «Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων γειτόνων μας»

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου μήνυμα για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για τα θύματα, συμπαράσταση στις οικογένειες που πενθούν και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αυτό κάνει γνωστό με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα.

Σε αντίστοιχη ανάρτηση, ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ δηλώνει σοκαρισμένος και λυπημένος για το μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη κοντά στη Λάρισα, αργά το βράδυ της Τρίτης 28/2/2023. Εκ μέρους της Κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Κινέζος πρέσβης εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του για τους νεκρούς και εύχεται κουράγιο στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση η κινεζική πρεσβεία εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια και εύχεται κουράγιο στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων από την τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. «Ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνει επιπροσθέτως.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της γειτονικής Αλβανίας Έντι Ράμα αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη είπε: «Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων γειτόνων μας».

Πιο συγκεκριμένα, τη λύπη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο Twitter. «Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων μας γειτόνων σε μια τόσο δύσκολη ώρα για το έθνος τους και συμμετέχουμε μαζί τους στις προσευχές και στα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων», γράφει ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Έντι Ράμα εξέφρασε τηλεφωνικά προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ειλικρινή συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για την έκφραση αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την τραγωδία.

Τέλος ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς έγραψε στο twitter, «θρηνούμε με τους Έλληνες φίλους μας και η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους», αναφερόμενος στα «τρομακτικά νέα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα». «Ευχόμαστε στους φίλους Έλληνες καλή δύναμη σε αυτές τις δύσκολες ώρες», έγραψε τέλος ο κ. Σολτς.

Τα συλλυπητήριά του για τη σιδηροδρομική τραγωδία εξέφρασε, επίσης με ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός Στέγασης, Αστικής Ανάπτυξης και Κτιρίων Σέρεν Μπάρτολ, ο οποίος είναι και ο εντεταλμένος του καγκελάριου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση. «Είμαι σοκαρισμένος από τα τρομακτικά γεγονότα. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στους νεκρούς, στις οικογένειές τους, στους τραυματίες και στον ελληνικό λαό, στους οποίους εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας», αναφέρει ο κ. Μπάρτολ στο μήνυμά του και συνοδεύει την ανάρτησή του από φωτογραφία ελληνικής σημαίας η οποία κυματίζει μεσίστια.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις