Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία στα Τέμπη: 43 οι νεκροί, οι περισσότεροι ηλικίας 20-30 ετών

Τραγωδία στα Τέμπη: 43 οι νεκροί, οι περ...

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες όλων των εποχών για την χώρα μας

Νεοτερη Ενημέρωση:  Στους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη.

 Όπως τόνισε, έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση σε 43 σορούς, που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, 53 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και βρίσκονται για αναζήτηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου δίνουν δείγμα DNA. Μια διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την πλήρη ταυτοποίηση. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα, και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

 Στο νοσοκομείο βρίσκονται 4 ιατροδικαστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι και ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Παράλληλα την δική τους μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται την φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.

Νεοτερη Ενημέρωση: Ανείπωτη τραγωδία έξω από τα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, όταν δυο τρένα, ένα εμπορικό και ένα επιβατηγό, συγκρούστηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες όλων των εποχών για την χώρα μας. 

Νεότερη ενημέρωση:  Στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε με δήλωση του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης..

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν, μέχρι στιγμής, τη ζωή τους, 40 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες, οφείλεται κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος. Εξέφρασε την άποψη ότι η στάση του παραιτηθέντα από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον τιμά και ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο νυν υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ως μεταβατικός μέχρι τις εκλογές.

Νεότερη ενημέρωση:  Έως αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στα συντρίμμια των τρένων για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων, ενώ σκηνές αρχαίας τραγωδίας διαδραματίζονται στην διαδικασία της αναγνώρισης. 

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική στο σημείο του δυστυχήματος και το περιέγραψε πολύ γλαφυρά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. 

Όπως είπε: «Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το βαγόνι – εστιατόριο βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια. Από τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, η οποία ανέβασε τη θερμοκρασία έως και σε 1.300 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι είναι δύσκολη η ταυτοποίηση των σορών που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Οι νεκροί επισήμως ανέρχονται σε 36 αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους αναμένεται να είναι μεγαλύτερος. Νοσηλεύονται 72 εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ. Αυτήν την ώρα, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι».
Νωρίτερα, συνελήφθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, καθώς υπογράφηκε η έκθεση σύλληψης από τον εισαγγελέα, ο οποίος παρακολουθεί τις ανακρίσεις για την ανείπωτη τραγωδία έξω από τα Τέμπη.

Υπάρχουν φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 38 ενώ τα θύματα είναι μέχρι 23-24, μόνο ένας είναι περίπου 49 ετών. Επίσης, δυστυχώς ανασύρθηκε και σορός ανηλίκου.
 

 

Νεότερη ενημέρωση: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Στους 40 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικού με εμπορευματικό τρένο, αργά το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023) στην περιοχή Ευαγγελισμός Λάρισας, κοντά στα Τέμπη.

Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, η επιχείρηση έρευνας στα τρένα για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισας, παραμένει σε εξέλιξη.

Νωρίτερα:  Συνελήφθη ο  σταθμάρχης της Hellenic Train ενώ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο ανέθεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Νωρίτερα : Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών μετά τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι νεκροί είναι 36, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη δύο (συνολικά 38). Νοσηλεύονται 66 τραυματίες, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 36 νεκροί, σύμφωνα με τον Βασίλη Βαθρακογιάννη, εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά την 5η ενημέρωση που έγινε για τον επίσημο απολογισμό σε σχέση με την τραγωδία. Όπως έκανε γνωστό, 66 είναι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Λάρισας, Κατερίνης, Θεσσαλονίκης. Από αυτούς οι 60 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, ενώ οι έξι σε ΜΕΘ. Συνολικά, 130 άτομα τραυματίστηκαν.

Συνολικά 346 επιβάτες βρίσκονταν στην επιβατική αμαξοστοιχία, ενώ δεν έχει αναφερθεί αριθμός αγνοουμένων. Νεκροί είναι και οι εννέα εργαζόμενοι του ΟΣΕ.

Οι επιχειρήσεις έρευνας για απεγκλωβισμό επιβατών είναι σε πλήρη εξέλιξη από διασώστες αλλά και εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο και ψάχνουν κάθε σπιθαμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι νεκροί ανασύρθηκαν από το τρίτο βαγόνι, ενώ η έρευνα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ξεκινά τώρα.

Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ η εμπορική που μάλλον μετέφερε λαμαρίνες, το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Η σύγκρουση έγινε υπό συνθήκες που διερευνόνται, ωστόσο αυτό που φαίνεται πως έγινε είναι ότι οι δυο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν, μετά τον σταθμό της Λάρισας, να κινούνται στην ίδια γραμμή, καταλήγοντας να συγκρουστούν μετωπικά. Αυτή τη στιγμή γερανοφόρα μετακινούν τα συντρίμμια των βαγονιών γιατί έχουν πάρει κλίση. Τα τρία βαγόνια που εκτροχιάστηκαν, το βαγόνι της πρώτης θέσης, το εστιατόριο κι άλλο ένα, θυμίζουν άμορφη μάζα.

Νεότερη ενημέρωση: Έχει προσαχθεί ο σταθμάρχης βάρδιας και ο Εισαγγελέας θα κρίνει σε λίγη ώρα αν θα συλληφθεί. Κατάθεση έχουν δώσει στην Τροχαία Λάρισας ο εκπρόσωπος της Hellenic Train και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, Μηχανοδηγών και Εκδοτηρίων.

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν – Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν» τόνισε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην ΕΡΤ. «Τα βαγόνια 1 και 2 έχουν διαλυθεί τελείως» είπε στην ΕΡΤ σε ζωντανή σύνδεση ο ίδιος, κάνοντας αυτοψία.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, στα πρώτα τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 «αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες από 1.200 έως 1.500 βαθμοί Κελσίου».

Για ένα τραγικό δυστύχημα έκανε λόγο ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, παραπέμποντας σε επερχόμενες δηλώσεις από την Πολιτική Προστασία.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις