Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία στα Τέμπη: Μακελειό δίχως τέλος, 32 νεκροί ο νέος απολογισμός μετά τη σύγκρουση των τρένων

Τραγωδία στα Τέμπη: Μακελειό δίχως τέλος...

Δείτε βιντεο

Τραγωδία έγινε έξω από τα Τέμπη, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, όταν δυο τρένα, ένα εμπορικό και ένα επιβατηγό, συγκρούστηκαν  λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης .

Τριάντα δυο άνθρωποι επιβεβαιώθηκε πως έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σύγκρουσης των δυο τρένων στα Τέμπη, στο ύψος της Λάρισας, ενώ άλλοι 85 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική. Πενήντα τρεις είναι οι τραυματίες που συνεχίζουν να νοσηλεύονται. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00. Aπό τη σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι έρευνες εστιάζοντα στα 2 πρώτα βαγόνια, όπου η κατάσταση είναι πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια, τα οποία έχουν ανασηκωθεί προκειμένου να βοηθηθούν οι διασώστες, αφού η κατάσταση εκεί ήταν πιο δύσκολη.

Δραματικό είναι κάθε λεπτό που περνάει για τους επιβάτες των τρένων που συγκρούστηκαν στην Λάρισα και τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Συγγενείς των επιβατών ζουν στιγμές αγωνίας, ειδικά όσοι ακόμα δεν ξέρουν εάν οι δικοί τους άνθρωποι επέζησαν της σφοδρής σύγκρουσης τρένων στην Λάρισα, μιας και ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μιας μητέρας, η οποία μιλώντας σε δημοσιογράφους και με έκδηλη την αγωνία της, δήλωσε πως παίρνει το παιδί της τηλέφωνο και δεν το βρίσκει.

«Σπάσαμε τα τζάμια για να βγούμε»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών των τρένων που συγκρούστηκαν στην Λάρισα το βράδυ της Τρίτης .

 

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μιας επιβάτιδας του βαγονιού 3 η οποία αναφέρει πως για να καταφέρει να βγει, και αυτή και άλλοι, έσπασαν τα τζάμια του τρένου.

Όπως λέει, η μια μεριά του τρένου διαλύθηκε και έφυγε στον γκρεμό, ενώ στο 3 βαγόνι ήταν και μωρό με τη μαμά του, που ευτυχώς σώθηκαν και οι 2.

 

 

Άλλοι επιβάτες έχουν καταθέσει πως άκουσαν φρενάρισμα, ενώ άλλοι πως ένιωσαν απλά τη σύγκρουση.

«Ακούσαμε το φρενάρισμα και μετά είδαμε φλόγες στα πλαϊνά των παραθύρων» λέει χαρακτηριστικά ένας άνδρας.

Στο βαγόνι υπήρχαν νέα παιδιά, φοιτητές, οι οποίες τις πρώτες στιγμές βοήθησαν πολύ τον κόσμο να απεγκλωβιστεί, όσο μπορούσαν. Αυτό καταθέτει και ένας νεαρός, ο οποίος είπε πως αφού στο δικό του βαγόνι βγήκαν οι επιβάτες, πήγε και στα υπόλοιπα για να βοηθήσει όσο μπορεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις