Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι κάμερες και το dna θα δείξουν τον δράστη του ριφιφί στον "Μέντη"

Πάτρα: Οι κάμερες και το dna θα δείξουν ...

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί

Εισέβαλε στο γνωστό κοσμηματοπωλείο «Μέντης», την ώρα που κορυφωνόταν η μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, με τη μέθοδο του ριφιφί, φορώντας κουκούλα και περούκα .

Δεν υπολόγισε όμως τους αισθητήρες που είχε το κατάστημα και την άμεση επέμβαση του προσωπικού ασφαλείας. Υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης εντόπισε τον άνδρα να φεύγει από το στενό της Βλασσοπούλου κρατώντας ένα σακβουαγιάζ, τον καταδίωξε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα μεγάλης αξίας κλοπιμαία (ρολόγια και κοσμήματα) στην συμβολή των οδών Ερμού και Αγίου Ανδρέου.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις 8:30 το βράδυ της Κυριακής, μόλις είχε ολοκληρωθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και χιλιάδες κόσμου κατευθύνονταν προς τον μόλο της Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα ο μασκαρεμένος διαρρήκτης να «χαθεί» στο πλήθος, άπραγος...

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη» μελετούν καρέ-καρέ το υλικό από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής του γνωστού κοσμηματοπωλείου αλλά και από τις κάμερες από τα γειτονικά κτήρια και καταστήματα προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στα ίχνη του θρασύτατου κακοποιού.

Όλα δείχνουν πως είχε προσχεδιάσει τις κινήσεις του. Για μια ώρα τουλάχιστον «ξήλωνε» κεραμίδια και γυψοσανίδες και τρύπησε το κτήριο, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό λόγω της δυνατής μουσικής από τα καταστήματα της Ρήγα Φεραίου. Όταν εισέβαλε στο γνωστό κοσμηματοπωλείο έδρασε πολύ γρήγορα, μόλις σε τέσσερα λεπτά (!) άνοιξε τα ράφια και έβαζε στο σακβουαγιάζ κοσμήματα μεγάλης αξίας και πανάκριβα ρολόγια.

Για κακή του τύχη, ο συναγερμός είχε δώσει σήμα και περιπολία της εταιρείας βρισκόταν σε κοντινό σημείο, με τον υπάλληλο να προστρέχει στο σημείο από την Αγίου Ανδρέου, να βλέπει τον διαρρήκτη με τα ακριβά γούστα να βγαίνει από το στενό και να τον καταδιώκει μέχρι το ύψος της Ερμού, όπου πέταξε τα κλοπιμαία. Η Αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα, παρέλαβε τα κλοπιμαία και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δράστη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το προσωπικό της σήμανσης έλαβε αποτυπώματα από όλους τους χώρους και εκτιμάται πως ίσως εντοπιστεί υλικό DNA τόσο στα κλοπιμαία όσο και στο κατάστημα, στο οποίο προκάλεσε αρκετές ζημιές, ευτυχώς, όμως για τους ιδιοκτήτες, τα κοσμήματα μεγάλης αξίας βρέθηκαν όλα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται πως ο δράστης, μετρίου αναστήματος, ήταν μόνος του χωρίς συνεργό.

Το ίδιο κοσμηματοπωλείο είχε βρεθεί στο στόχαστρο διαρρηκτών την παραμονή Χριστουγέννων του 2014, όταν δράστες μπήκαν από την κεραμοσκεπή, καταρριχήθηκαν και κατάφεραν να φτάσουν στο ισόγειο και να πάρουν κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να τα πάρουν μαζί τους. Τα έκρυψαν και εν συνεχεία τα εντόπισε η Αστυνομία. Η Αστυνομία μετά από τρία χρόνια σχημάτισε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος ενός 35χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, όμως ο ίδιος απηλλάγη λόγω αμφιβολιών από το Εφετείο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις