Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Δεκαέξι χρόνια φυλάκισης για σεξουαλικές επιθέσεις στο Λος Άντζελες

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Δεκαέξι χρόνια φυλάκι...

Στον κινηματογραφικό παραγωγό είχε επιβληθεί ήδη ποινή φυλάκισης 23 χρόνων για εγκλήματα ίδιας φύσεως, στη Νέα Υόρκη

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλικά εγκλήματα στην κομητεία του Λος Άντζελες. Στον κινηματογραφικό παραγωγό είχε επιβληθεί ήδη ποινή φυλάκισης 23 χρόνων για εγκλήματα ίδιας φύσεως, στη Νέα Υόρκη.

Ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάραιναν, για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και βίαιη σεξουαλική διείσδυση από ξένο αντικείμενο.

Και οι τρεις κατηγορίες προέρχονται από την ίδια γυναίκα, η οποία στο δικαστήριο συστήθηκε ως Jane Doe 1 για να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Υποστηρίζει πως δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον παραγωγό σε δωμάτιο που διέμενε στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2013 ενώ βρισκόταν στην πόλη για να παρευρεθεί στο Los Angeles Italia Film Festival.

Ο 70χρονος δεν καταδικάστηκε για τέσσερις ακόμα κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ αθωώθηκε για τη σεξουαλική επίθεση που φέρεται να είχε κάνει σε μια θεραπεύτρια μασάζ.

Οι ένορκοι δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ετυμηγορία για δύο κατηγορίες που σχετίζονται με τις υποθέσεις της Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, σκηνοθέτιδας ντοκιμαντέρ και συζύγου του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, ενώ δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ομόφωνη απόφαση σχετικά με τους ισχυρισμούς της Λορέν Γιανγκ, μοντέλου και σεναριογράφου.

Η νομική ομάδα του παραγωγού ζήτησε μια νέα δίκη, υποστηρίζοντας ότι η επιτροπή των ενόρκων είχε ακατάλληλες οδηγίες και ότι τους απαγορεύτηκε να παρουσιάσουν ορισμένα στοιχεία που σχετίζονται με την Jane Doe 1.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις