Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σερέτης για Κυριακή Καρναβαλιού στην Πάτρα: Θα είναι ίσως η πιο ζεστή μέρα του Φεβρουαρίου

Σερέτης για Κυριακή Καρναβαλιού στην Πάτ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Που θα φτάσει το θερμόμετρο - Η πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα

Με την θερμοκρασία στους 20°C, θα παρελάσουν την Κυριακή του Καρναβαλιού οι Πατρινοί, ενώ βροχή το διήμερο ούτε… ως δείγμα.

«Ο καιρός θα μας κάνει το χατίρι, τουλάχιστον για το διήμερο. Η Κυριακή θα είναι ίσως η πιο ζεστή ημέρα του Φλεβάρη» λέει στο thebest.gr ο γεωλόγος-προγνώστης Νικόλας Σερέτης.

Το σκηνικό αλλάζει την Καθαρά Δευτέρα, όπου αναμένονται λίγες βροχοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες αλλά χωρίς αυτό να είναι αποτρεπτικό για το πέταγμα του χαρταετού.

Αναλυτικά, ο καιρός στην Καρναβαλική Πάτρα και στην Αχαΐα

 Απροβλημάτιστα αναμένεται να διεξαχθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις χωρίς βροχοπτώσεις.  Μόνη «ενόχληση» θα αποτελέσει το μουντό σκηνικό λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακοου και οι κατά τόπους ισχυροί νοτιάδες που θα αγγίζουν στον Πατραϊκό κόλπο τα 6-7bf.

Μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να ανέλθουν στους 20°C με το διήμερο 25 και 26 Φεβρουαρίου να αποτελεί το πιο θερμό διάστημα του μήνα και με τις ελάχιστες να είναι επίσης ανεβασμένες (10-12°C).

Πιθανό πέρασμα βροχοπτώσεων στο 1ο μισό της Καθαράς Δευτέρας, αλλά γενικά όχι κάτι το ακραίο. Οι άνεμοι θα είναι ευνοϊκοί για το πέταγμα του χαρταετού με εντάσεις γύρω στα 2-3bf από μεταβλητές διευθύνσεις.

Η τάση στα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνει πιο βροχερό καιρό από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (Τρίτη-Τετάρτη και μετέπειτα) και με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας.

 

Χαρακτηριστικό των όσων προαναφέρθηκαν το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις