Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν άγνωστο αντικείμενο στην Αλάσκα

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ κατέρρι...

Με εντολή Μπάιντεν

Πριν από λίγη ώρα, ένα άγνωστο αντικείμενο καταρρίφθηκε σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την Αλάσκα, σύμφωνα με δήλωση από τον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά τη διαμάχη με την Κίνα για το κατασκοπευτικό μπαλόνι.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ένα αντικείμενο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψή του. Σύμφωνα με τον Κίρμπι, το αντικείμενο είχε το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και βρισκόταν σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή εκείνη την στιγμή.

«Μπορώ λοιπόν να επιβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Άμυνας παρακολουθούσε ένα αντικείμενο σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας τις τελευταίες 24 ώρες», είπε στην ενημέρωση της Παρασκευής. «Το αντικείμενο πετούσε στα 40.000 πόδια και αποτελούσε εύλογη απειλή για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων».

ΗΠΑ: Με εντολή Μπάιντεν η κατάρριψη του άγνωστου αντικειμένου πάνω από την Αλάσκα
Ο Κίρμπι είπε ότι «μετά από πολλή προσοχή και μετά από σύσταση του Πενταγώνου, ο πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε τον στρατό να καταρρίψει το αντικείμενο και το έκανε. Το αντικείμενο έπεσε μέσα στα χωρικά μας ύδατα».

Η παραδοχή από τον Λευκό Οίκο έρχεται αφού το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας αφιερώθηκε στον χειρισμό από τον Μπάιντεν ενός κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού, το οποίο εντοπίστηκε στη Μοντάνα και στη συνέχεια παρασύρθηκε μέχρι την ακτογραμμή της Νότιας Καρολίνας, πριν η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στείλει ένα F-22 για να το καταρρίψει με πύραυλο AIM-9X Sidewinder.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις