Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Κωνσταντίνος Ρήγος: Ανεβάζει στη σκηνή ψηφιακούς έρωτες με Δωροθέα Μερκούρη και Κλέλια Ανδριολάτου

Κωνσταντίνος Ρήγος: Ανεβάζει στη σκηνή ψ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Από 10/2 στο Θέατρο Νέου Κόσμου της Αθήνας σε σύλληψη- σκηνοθεσία του διευθυντή Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Φίλος της Πάτρας, καθώς συνδέεται με κόσμο της πόλης και συμμετέχει σταθερά στο Πατρινό Καρναβάλι, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, σκηνοθέτης, χορογράφος και διευθυντής Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ανεβάζει ένα ολοκαίνουριο ποπ θέαμα στη θεατρική Αθήνα από τις 10 Φεβρουαρίου.  Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει το έργο «Πεταλούδες στο στομάχι» ωθώντας το κοινό να ξαναερωτευτεί. «Ηθελα να μιλήσω για τις σχέσεις των ανθρώπων σε μια εποχή που από τον αναλογικό έρωτα έχουμε περάσει στον ψηφιακό» δηλώνει ο γνωστός καλλιτέχνης.

Με εξαμελή θίασο, στον οποίο συμμετέχουν οι γοητευτικές Δωροθέα Μερκούρη, Κλέλια Ανδριολάτου καθώς και οι Κωνσταντίνος Μπιμπής Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ίντρα Κέιν εξιστορεί και «υφαίνει» αγάπες, διαψεύσεις, απορρίψεις, κατάθλιψη, απώλειες, εθιστικές ουσίες και ψυχεδελικά ταξίδια. Αλλωστε, στην παράσταση κυριαρχεί η παραίσθηση του έρωτα μέσα από θέατρο, μουσική, χορό, βίντεο, κολάζ στιγμιοτύπων και κειμένων σε κλίμα party.

Η φράση «Πεταλούδες στο στομάχι» περιγράφει τη σωματική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού, όταν παρατηρείται μείωση της ροής του αίματος στο στομάχι, απέναντι σε μια απειλή ή σε μια κρίσιμη κατάσταση και δεν είναι τυχαίο που έχει συνδεθεί με το συναίσθημα του έρωτα...

Ο κεντρικός ήρωας προσπαθεί να βρει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδια του τη ζωή, δηλώνει πανσέξουαλ και insta-ποιητής, επικοινωνεί με όλα τα μοντέρνα μέσα, διασκεδάζει ξέφρενα στα πάρτι, ποστάρει με μανία, αναζητεί την προσοχή και την αποδοχή, καταθλίβεται όταν δεν τις βρίσκει, ερωτοτροπεί ακατάπαυστα.  Ερωτεύεται, πληγώνεται, και πάλι από την αρχή, ξανά και ξανά μέχρι να γνωρίσει τη Μόλι, που τον εθίζει σαν θανατηφόρο ναρκωτικό. Γύρω του, ένας κύκλος από άτομα που ερωτεύτηκε, που τον πρόδωσαν, που πλήγωσε, που τον ξεπέρασαν κ.α. Το κείμενο που υπογράφει η δραματουργός και πρώην μεταβατική καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου Έρι Κύργια προέκυψε αφότου ο Ρήγος με τον Μίλτο Σωτηριάδη, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, είχαν ήδη επιλέξει τη διανομή.

«Στην εποχή μας, που ο κόσμος φοβάται ν’ αγαπήσει για να μην προδοθεί, θα ήθελα στο τέλος της παράστασης το κοινό να βγαίνει με διάθεση να ερωτευθεί» εξήγησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος στην Athens Voice. Ενημερώστε δεόντως την ατζέντα σας λοιπόν. Βοηθός σκηνοθέτη είναι βέβαια ο πατρινός Άγγελος Παναγόπουλος.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View