Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Τραγωδία στα Τέμπη Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Σεισμός στην Τουρκία ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχέδιο ανάπτυξης των αεροδρομίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Σχέδιο ανάπτυξης των αεροδρομίων της Περ...

υνάντηση Φαρμάκη και Ζαΐμη με εκπροσώπους αερολεσχών

Τη μετατροπή των αεροδρομίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε πόλους ανάπτυξης και προόδου.

Αυτό συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας,Φωκίων Ζαΐμης με εκπροσώπους από όλες τις αερολέσχες, με ενεργούς, παλαίμαχους, έμπειρους και γνώστες των αεροπορικών θεμάτων.

«Βασικό μας μέλημα είναι να εξετάσουμε πως μπορούμε να εντείνουμε τις εξωστρεφείς δράσεις προσεγγίζοντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και δίνοντας προτεραιότητά στην ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης λέγοντας ακόμη ότι τα αεροδρόμια Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αράξου (Δυτικής Αχαΐας)  και του Επιταλίου, το οποίο, πρόσφατα και κατόπιν εντατικών ενεργειών της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας αδειοδοτήθηκε, είναι ένα ενεργό δίκτυο με πολλαπλά οφέλη και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν οι εξής: Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου, Γιώργος Πρεβεζάνος,ο υποπτέραρχος εν αποστρατεία Αερολέσχης Πύργου, Θεόδωρος Γιαννακούλιας, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πατρών, Αναστάσιος Λιακόπουλος, ο υποπτέραρχος της αερολέσχης Πατρών, Δημήτρης Παππάς, ο Υποστράτηγος της Αεραθλητικής Ένωσης Πατρών, Παναγιώτης Πετσίνης και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Αγρινίου, Κωνσταντίνος Γρίβας.

 

Ο Φωκίων Ζαΐμης για τη Μυστική Συνέλευση Βοστίτσας: «Τιμή στους προγόνους μας που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα και την Ελευθερία»

Στη ιστορική επέτειο της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας (26-30) Ιανουαρίου 1821», που εορτάστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα στο Αίγιο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης, τονίζοντας ότι οφείλουμε να τιμούμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους για την πατρίδα.  Τόνισε ότι και σήμερα υπάρχουν πολλοί εντός και εκτός της χώρας που επιβουλεύονται την ελευθέρια και ανεξαρτησία μας και θα πρέπει να εγρηγορούμε όλοι και να προσπαθούμε να προτάσσουμε στα εθνικά θέματα ενότητα, σοβαρότητα και όχι αίσθηση ότι είμαστε δεδομένοι ή απλά καταναλωτές ακόμα και στους συμμάχους μας.

Ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, ως εκπρόσωπος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών  1821, έβγαλε τον πανηγυρικό λόγο παραθέτοντας, τα εξής ιστορικά στοιχεία:

«Η Συνέλευση της Βοστίτσας ή Σύσκεψη της Βοστίτσας, κατά τους ιστορικούς, ή Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας, κατά τους Αιγιώτες, ήταν η συνάντηση που έγινε από τους Φιλικούς της Βόρειας Πελοποννήσου, στη Βοστίτσα, όπως λεγόταν τότε το Αίγιο, από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου του 1821, με σκοπό την οργάνωση και τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης της επερχόμενης Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο. Η μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας ήταν μια διευρυμένη σύσκεψη των επιφανέστερων κληρικών και λαϊκών εκπροσώπων του Μοριά με τον απόστολο- απεσταλμένο του Υψηλάντη, τον Γρηγόριο Δικαίο-Παπαφλέσσα.

Οι συζητήσεις άρχισαν μετά την άφιξη του Παπαφλέσσα ως εκπροσώπου του Υψηλάντη. Μερικοί από τους συμμετέχοντες ήταν : Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός , Ως Πρόεδρος της Συνέλευσης, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαφλέσσας, Ως εισηγητής – εκπρόσωπος της Φιλικής Εταιρείας, Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Γερμανός Ζαφειρόπουλος, Πρωτοσύγκελος Χριστιανουπόλεως Αμβρόσιος Φραντζής, Νικόλαος Λόντος, Ανδρέας Λόντος, Ασημάκης Ζαΐμης , Ανδρέας Ζαΐμης, Ανδρέας Χριστόδουλος, Σωτήρης Χαραλάμπης, Επίσκοπος Κερνίτσης Προκόπιος, Ηγούμενος του Μεγάλου Σπηλαίου Ρεγκλής ή Μπόχαλης, Ιερομόναχος Ιερόθεος, Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος, Λέων Μεσσηνέζης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ασημάκης Φωτήλας, Σωτήριος Θεοχαρόπουλος, Επίσκοπος Μονεμβασίας Χρύσανθος Μετά τη Συνέλευση αποφασίστηκε να σταλεί ο ιερομόναχος Ιερόθεος στην Πελοπόννησο να μαζέψει χρήματα για τον Αγώνα ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους προσέφεραν πρώτοι χρήματα. Ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Γερμανός Ζαφειρόπουλος προσέφερε 2.οοο γρόσια, ο Α. Φρατζής επίσης 2.οοο, ο Σ. Χαραλάμπης 2.500, ο επίσκοπος Κερνίτσης Προκόπιος 1.500, και ο Α. Ζαΐμης 3·000 Επιπροσθέτως , μεταξύ των αποφάσεων της Συνέλευσης ήταν να ειδοποιήσουν όλους τους προκρίτους της Πελοποννήσου για τις σκέψεις και τις επιμέρους αποφάσεις της Συνέλευσης. Ορίστηκαν δε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως να ειδοποιήσει κατά την επιστροφή του τους προεστούς των επαρχιών Μυστρά, Καλαμάτας, Αρκαδίας, Καρύταινης και Φαναριού και ο Επίσκοπος Μονεμβασίας τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Στάλθηκαν επίσης επιστολές στον πρώην επίσκοπο Αρτης Ιγνάτιο καθώς επίσης και στην Ρωσία».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις