Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προβλήματα σε όλη τη χώρα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, απαγορευτικά απόπλου και ακυρώσεις στα τρένα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προβλήματα σε όλ...

Τι ισχύει

Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ σε άλλους η κυκλοφορία γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού, ενώ γίνεται προληπτική ρίψη άλατος από τον κόμβο της Ελευσίνας έως τον κόμβο Μεταμόρφωσης. Αντίθετα, το απόγευμα της Κυριακής διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Σχιστού από το ύψος της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη έως την συμβολή της με την Αθηνών-Κορίνθου. Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και το ύψος του κόμβου των Οινοφύτων, θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 11 το βράδυ, καθώς μετά θα διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.

 
 Αναλυτικά η τελευταία ενημέρωση από την ΓΑΔΑ (21:00)

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, από 18:00 ώρα της 04-02-2023 έως ύφεσης των φαινομένων, ως ακολούθως:
1. Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι το 57,3ο χλμ (όρια Ν. Αττικής).
2. Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
3. Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από το 5ο χλμ (πρατήριο καυσίμων REVOILπρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (30ο χλμ)

Διακοπή κυκλοφορίας
1. Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της Ταβέρνας με την επωνυμία «Αρχοντικό», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα. (Από 05-02-2023/15:50).
2. Επί της Περιφερειακής οδού Πεντέλης – Ν. Μάκρης (Λ. Διονύσου) από το ύψος του Γ.Σ.Ν.Α. 414 έως τη θέση «Άγιος Πέτρος». (από ώρα 08:51).
3. Επ.Ο. Τατοΐου – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (πρώην Βασιλικά Κτήματα) στην Βαρυμπόμπη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο (από ώρα 09:09).
4. Επ.Ο. Μαλακάσας – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο (από ώρα 09:09).
5. Επί της οδού Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς Υμηττό (από ώρα 11:29).
6. Επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από το ύψος της Λ. Κατεχάκη προς Υμηττό (από ώρα 11:29).
7. Επί της οδού Πυλοστόμου στην Σαλαμίνα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως την περιοχή Κακή Βίγλα (από ώρα 17:10).
8. Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από 5ο χλμ (πρατήριο  καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (30ο χλμ). (από 17:50 ώρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας).
9. Λ.Σχιστού, από οδό Γρ. Λαμπράκη έως τη συμβολή της με τη Ν.Ε.Ο.Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (από ώρα 19:25).

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων
Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από διόδια Αφιδνών έως κόμβο Οινοφύτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (Από ώρα 13:30).

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Ανακοίνωση για τις διακοπές ρεύματος, εν μέσω της  κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και τις περιοχές στις οποία έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση,  εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

« Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τη σφοδρή κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», που επελαύνει στη χώρα, από το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023, ανακοινώνει ότι από την πρώτη στιγμή έθεσε σε ετοιμότητα το σύνολο του μηχανισμού του. Το προσωπικό βρίσκεται, και θα συνεχίσει να βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, για να παρέμβει άμεσα στα σημεία που έχουν πληγεί και αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Διαχειριστή.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας η κακοκαιρία επηρέασε την ηλεκτροδότηση στην Αττική σε τμήματα των περιοχών: στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τις Αφίδνες, το Διόνυσο, τη Δροσιά, το Γραμματικό και τμήμα του οικισμού στο Βαρνάβα. Στην Εύβοια στις κοινότητες Σέτας, Φύλλων και Αφρατίου, καθώς και σε 8 οικισμούς στα ορεινά των Ψαχνών. Τέλος στις Σποράδες σε τμήματα της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Από τις συνολικά 30 βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσεις που σημειώθηκαν από το πρωί, έχουν επιδιορθωθεί οι 22, και αυτή τη στιγμή τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες για την αποκατάσταση 8 γραμμών Μέσης Τάσης που επηρεάζουν τις εξής περιοχές της Αττικής: Γραμματικό, Καλέντζι, Μαραθώνα, Μέγαρα, Βίλια, Οινόη και Ασπρόπυργο, τις περιοχές Διρφύων και Νηλέως στην Εύβοια, μικρό τμήμα στην Σκόπελο στις Σποράδες και περιοχή Λακέρειας στη Λάρισα.

 

Σημειώνεται ότι στην Αττική είναι σε ετοιμότητα και επιχειρούν περισσότεροι από 800 τεχνικοί (ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενοι εργολάβοι) και στην Εύβοια περισσότεροι από 150 τεχνικοί (προσωπικό ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενοι εργολάβοι), με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτούν οι συνθήκες, όπως: ειδικά μηχανήματα έργου, snowtracks, γεννήτριες κ.λπ., ενώ, εξειδικευμένα συνεργεία κλαδεμάτων είναι σε επιφυλακή για τυχόν πτώσεις δέντρων στο Δίκτυο » προστίθεται.

Παραμένουν δεμένα τα πλοία
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, ενώ οι άνεμοι σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Βόλος-Σποράδες,Αρκίτσα-Αιδηψός και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο, πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τις αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων
Συνεχίζουν να υπάρχουν μεταβολές/τροποποιήσεις στις διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΣΑ.

Επίσης, για τη, Δευτέρα 06/02/2023, θα εφαρμοστεί σε όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων κάθε γραμμής  από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν οι ακόλουθες μεταβολές :

ΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Α11 ΠΛ. ΒΑΘΗ – ΙΛΙΟΝ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΜΕΣΩ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ): έως Παλαιό Τέρμα (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)

Α13 ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ : έως Αγ. Γεώργιο

Α15 ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΔΑΣΟΣ : έως Σουκατζίδη

Β12 ΜΑΡΝΗ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: έως Α/Σ ‘Ανω Λιοσίων

405 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ : έως Νοσοκομείο -Μπόμπολα

410 Ο.Α.Κ.Α.-ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ: έως Nοσ. Παπαδημητρίου εκτός Βίγλας

446 ΣΤ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΝΟΣ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (μέσω ΠΙΚΠΑ): έως Νοσ. Παπαδημητρίου εκτός ‘Αγιο Σύλλα)

447 ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ έως Αναπαύσεως

450 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ: έως Αναπαύσεως

451 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ: έως Αναπαύσεως

460 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ: έως Αναπαύσεως

461 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ: έως Αναπαύσεως

314 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΡΑΦΗΝΑ : Τα  Λεωφορεία δεν διέρχονται από Πανόραμα -Ντράφι -Πεντέλη

536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΔΙΟΝΥΣΟΣ: έως Πλ. Βασ. Παύλου

509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ: έως Πλ. Βασ. Παύλου

507 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΣΤΑΜΑΤΑ: έως Πλ. Βασ. Παύλου

535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞ.ΠΟΝΤΟΣ: έως Πλ. Βασ. Παύλου

503 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ: έως Γέφυρα Βαρυμπόμπης

504 ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ: Προσωρινή Αφετηρία 3η Ολυμπιακού Χωριού

524 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ : έως Πλατεία Πολιτείας

526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ : έως γήπεδο

530 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ: έως 25ης Μαρτίου

537 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ: έως Αεροπορική Βάση Δεκελείας

709 ΤΟΠΙΚΟ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ: Τα Λεωφορεία δεν διέρχονται από Αγ.Νεκτάριο / Βουνό

712 ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-Α. ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ): έως Κορμό ‘Ανω Λιοσίων

725 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ) ): έως Π. Μελά

726 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΒΟΥΝΟ): έως Π. Μελά

727 ΜΕΣΟΝΥΧΙ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: έως τη στάση ΤΕΡΜΑ – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ (Μόνο το τμήμα του Αγ.Κων/νου)

731 ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΣΤ.ΑΝΘ/ΛΗ-ΑΤΤ.ΝΟΣ.-ΔΑΣΟΣ ΧΑΙΔ. : έως στάση Μάνης (δεν προσεγγίζεται μόνο το τέρμα)

752 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ : έως 3η Αγ.Διονυσίου

803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΑΣΟΣ Β (μέσω ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ): έως στάση Μάνης (δεν προσεγγίζεται μόνο το τέρμα)

817 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ : έως Γαλαξία Μάνδρας

826 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓ.ΜΗΝΑΣ : έως Λ. Λαμπράκη

830 ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ : έως Αστυνομία

837 ΑΝΩ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΣΤ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ : έως Αστυνομία

846 ΝΕΑΠΟΛΗ – ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ: έως Πλ. Σπάθας

852 ΝΕΑΠΟΛΗ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ: έως Πλ. Κρήνης

855 ΨΑΡΙ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΛΟΦΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ: Προσωρινό Τέρμα Προαστιακός Ασπροπύργου

860 Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΓΕΝ. ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΣΧΙΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: έως Λαμπράκη (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)

863 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣ. – ΜΑΝΔΡΑ: έως Γαλαξία Μάνδρας

811 ΧΑΙΔΑΡΙ-ΣΤ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ : τα λεωφορεία δεν διέρχονται από Αγ. Χριστόφορο στο Δαφνί

871 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ (ΜΕΣΩ Λ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ): έως Λαμπράκη (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)

881 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΡΟΥΠΑΚΙ: έως Προαστιακό Ασπροπύργου

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

301-301Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

324 ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΚΑΝΤΖΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

535 Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ – ΦΡΑΓΜΑ – ΚΑΛΕΤΖΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΙΤΑΝ)

723 ΦΥΛΗ – ‘ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Hellenic Train: Kαταργούνται οι αμαξοστοιχίες 50 & 51 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Δεν θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 & 51 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την Hellenic Train, κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Καταργούνται επίσης οι αμαξοστοιχίες 1521, 11530, 1530, 1533, 3537, καθώς και η αμαξοστοιχία 4200 και η επιστροφή της μεταξύ Κάντζας και Άνω Λιοσίων.
ΕΛΤΑ : Καθυστερήσεις στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση και κλειστά καταστήματα
Για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση του κοινού, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει την χώρα, ενημερώνει ο Όμιλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Ομίλου τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας από τη μεγάλη χιονόπτωση και η απαγόρευση απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια δεν επιτρέπουν την πλήρη εκτέλεση του έργου, ενώ τα καταστήματα ΕΛΤΑ θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές στις οποίες οι αρμόδιες αρχές ανακοινώνουν υποχρεωτικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

«Ο Όμιλος ΕΛΤΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ομίλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις