Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: "Σας αγαπάμε, αλλά δεν σας πληρώνουμε" είπε ο Πελετίδης στους συμβασιούχους της Κοινωφελούς

Πάτρα: "Σας αγαπάμε, αλλά δεν σας π...

Τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Πάτρας

Την αδυναμία του Δήμου Πατρέων να συνεχίσει να καλύπτει οικονομικά τη μισθοδοσία των συμβασιούχων της Κοινωφελούς  που συνεχίζουν να εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις επανέλαβε ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης βάζοντας «φρένο» στην πρόθεσή τους να διεκδικήσουν περαιτέρω παραμονή τους.

«Σας αγαπάμε, αλλά δεν έχουμε λεφτά…» είπε ο Δήμαρχος κλείνοντας την εισήγησή του.

Ωστόσο, αυτή η παραδοχή του Δημάρ- χου «πυροδότησε» νέα αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση (πλην του Κοινοτικόν) έφερε να εγκρίνει το Σώμα το αίτημα 115 εργαζομένων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την παράταση των συμβάσεών τους στα δικαστήρια Λασιθίου και Χαλκίδας.

Η δημοτική Αρχή δέχτηκε για ακόμη μία φορά τα «πυρά» των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η οποία την κατήγγειλε ότι εκείνη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και δεν μπορεί να στερεί το δικαίωμα σε συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν την παραμονή στην εργασία τους.

Τελικά, το Σώμα ενέκρινε με 24 ψήφους την εισήγηση της αντιπολίτευσης, όπως διατυπώθηκε από τον κ. Αθανασόπουλο της «Πρωτεύουσας Ξανά», έναντι 21 που έλαβε η εισήγηση του Δημάρχου.

Να σημειωθεί πως ο κ. Πελετίδης ανέφερε πως «πέρασαν 4.000 εργαζόμενοι και οι 715 έχουν πάει δικαστικά διεκδικώντας την παραμονή τους. Αυτοί όμως που μετατρέπουν την διαχείριση της ανεργίας σε ολιγόμηνα προγράμματα και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους έχουν ονοματεπώνυμο και σε λίγο θα ξαναζητήσουν την ψήφο σας. Η δική μας πρόταση είναι, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη κάλυψη των αναγκών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Τα νέα προγράμματα να είναι διάρκειας 12 μηνών. Οι εργαζόμενοι να έχουν, με τη λήξη του προγράμματος, επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους. Μισθός σύμφωνα με τις συλλογικές συμ- βάσεις εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ενωμένοι, να ανατρέψουν αυτούς που δημιουργούν τη φτώχεια και την ανεργία. Σ’ αυτό το δρόμο θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

πηγη:εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις