Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απάντηση της Αθήνας στις τουρκικές αιτιάσεις για «αγώνα τουρκικότητας στη Θράκη»

Απάντηση της Αθήνας στις τουρκικές αιτιά...

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών  απαντά με σκληρή γλώσσα στις τουρκικές αιτιάσεις για «αγώνα τουρκικότητας στη Θράκη»

Η Αθήναυπογραμμίζει πως η Άγκυρα διαστρεβλώνει για ακόμα μαία φορά την πραγματικότητα για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες και δεν έχει σαν στόχο την ευημερία των Μουσουλμάνων της Θράκης. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει επίσης ότι εξακολουθεί να μην λογοδοτεί για το ότι οδήγησε την ελληνική μειονότητα σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Αναλυτικά το ΥΠΕΞ τονίζει: «Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Το tweet του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: «Συνεχίζεται ο αγώνας για την τουρκικότητα»

 Η Άγκυρα επιμένει στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να κάνει λόγο νωρίτερα σήμερα Κυριακή για «δίκαιο αγώνα των ομογενών αδελφών μας για την τουρκικότητα».

 Όπως ισχυρίζονται στο Twitter, «συνεχίζεται ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια».

Μάλιστα, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας υπογραμμίζει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά τη στήριξη στον «δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις