Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Αθηνών ρίχνει φως στην υπόθεση της Πάτρας

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Αθηνώ...

Το «Τούνελ» στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς ασχολήθηκε και με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά αδελφάκια

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, έλυσε τη σιωπή του στην εκπομπή και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Έδωσε απαντήσεις σε όσους τον συκοφαντούν και τα όσα είπε για την έρευνα που πραγματοποίησε μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα, είναι αποκαλυπτικά.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, η ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Ουρανία Δημακοπούλου, θέλησε να παρέμβει. Ζήτησε προσοχή και αυτοσυγκράτηση στα όσα λέγονται εναντίον της, για την στροφή της στην υπόθεση, δηλώνοντας:

«Δεν είναι η Δημακοπούλου που αλλάζει γνώμη, η επιστήμη δίνει την γνώμη της η οποία είναι συγκεκριμένη».

Ουρανία Δημακοπούλου και Γρηγόρης Λέων διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον «αέρα» της εκπομπής, καθώς ο ιατροδικαστής που βρισκόταν καλεσμένος στο πλατό, μίλησε κατά της συναδέλφου του, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι πριν μιλούσε στα κανάλια για αργή και βασανιστική δολοφονία των παιδιών και στη συνέχεια, από την πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης, άλλαξε γραμμή πλεύσης.

«Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε η ίδια, σημειώνοντας ότι η πραγματογνωμοσύνη της και όσα έχει να καταθέσει, θα ακουστούν στο δικαστήριο.

Νίκος Καρακούκης: Με συκοφαντούν με απίστευτα ψέματα…

Ο Νίκος Καρακούκης μιλώντας στο «Τούνελ», έδωσε απαντήσεις στις αιχμές που αφήνει εναντίον του ιδίου και του Νίκου Καλόγρηα, ο νομικός εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

«Επί ένα χρόνο δεν μίλησα. Έχω δεχτεί μία βάναυση συκοφαντική δυσφήμιση από τον κ. Κούγια, ο οποίος είπε ότι δεν έχω πτυχίο», τόνισε ο κ. Καρακούκης και προανήγγειλε προσφυγή στα αστικά δικαστήρια.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής επισήμανε ότι νεκροτομεί εδώ και τριάντα χρόνια με τα τελευταία δεκαπέντε να υπηρετεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης από θέσεις προϊστάμενου σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Μέσω της εκπομπής, ο κ. Καρακούκης απαντάει στα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό, τα οποία «είναι κωμικά και επιστημονικά ανεπαρκή», όπως τονίζει.

Περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να ερευνήσουν οι δύο επιστήμονες τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας, δίνοντας απάντηση σε όλους όσους υποστηρίζουν ότι είναι «αυτοδιόριστοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα άρχισαν από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ με την οποία ζητούσε από δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας Αθηνών να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου των δύο κοριτσιών.

«Λέγονται πολλά και είναι ψευδή και συκοφαντικά για εμάς. Λένε ότι αναθέσαμε στο φίλο μας τον κ. Ευτυχιάδη να κάνει την ιστολογική εξέταση», λέει ο κ. Καρακούκης. Αναφέρει ότι απέστειλαν έγγραφο προς την Έδρα Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να συνταχθεί ανασκόπηση επί των δύο περιστατικών.

Ο μοναδικός παθολογοανατόμος και καθηγητής του ΕΚΠΑ που δεν είχε ασχοληθεί πρωτογενώς με τις δύο υποθέσεις ήταν ο κ. Ευτυχιάδης, σύμφωνα με όσα λέει στο «Τούνελ» ο ιατροδικαστής αφού οι άλλοι δύο διαθέσιμοι επιστήμονες που ασχολούνται με νεκροτομικά υλικά, είχαν ερευνήσει αρχικώς την ίδια ιστορία.

«Δεν αναθέσαμε στον κ. Ευτυχιάδη την έρευνα. Εμείς απευθυνθήκαμε στο Εργαστήριο», είπε καταλήγωντας ο κ. Καρακούκης.

«Τα στοιχεία που “μιλάνε” για τα δύο παιδιά…»

«Πέραν του φωτογραφικού υλικού και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει το δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου», δήλωσε στο «Τούνελ» ο κύριος Καρακούκης.

«Επικαλείται ο κύριος Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δε λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να προσδιορίσουμε τη συγκεκριμένη που προκάλεσε το θάνατο. Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κύριο Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο», πρόσθεσε.

Ο κύριος Καρακούκης αναφερόμενος στις εκδορές στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας, χωρίς να θέλει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, καθώς αναμένεται η δίκη, είπε πως έγιναν όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή.

Καταλήγοντας ήθελε να δώσει μία απάντηση σε όποιον τυχόν τον κατηγορεί.

«Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κύριος Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν συνηγορούν γι’ αυτό.»

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας…

Το «Τούνελ» παρουσίασε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με τα τρία νεκρά αδελφάκια. Μετά από μια επεισοδιακή απολογία, η κατηγορούμενη προφυλακίστηκε και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά προφυλάκιση αφού η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται ήδη στις φυλακές με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση  της  πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Το δικαστήριο αναμένεται να συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

Είχε προηγηθεί νέο αίτημα εξαίρεσης της 35ης Ανακρίτριας από τον δικηγόρο υπεράσπισης της κατηγορούμενης Αλέξη Κούγια, για μεροληψία σε βάρος της εντολέως του. Και αυτό το αίτημα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Η κατηγορούμενη απολογήθηκε με υπόμνημα εκατόν είκοσι σελίδων αρνούμενη τα όσα της αποδίδονται.

Στο υπόμνημά της περιγράφεται μεταξύ άλλων η σχέση με τον πατέρα των παιδιών της, τον οποίο εμφανίζει να είχε βίαια ξεσπάσματα εναντίον της.

Για τις τρείς δολοφονίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η δικαιοσύνη και μόνο αυτή, έχει πλέον το λόγο. Στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Αθηνών πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, είναι ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης.

Αναμένεται να δεχθεί καταιγισμό ερωτήσεων. Ένα από αυτά είναι γιατί ενώ γνώριζε την κακή ψυχολογική κατάσταση της συζύγου του, που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει μετά το Θάνατο της Ίριδας, δεν απομάκρυνε την Τζωρτζίνα για να την προστατέψει.

Όπως είχε αποκαλύψει το «Τούνελ», το κοριτσάκι είχε βρει τότε καταφύγιο σε φιλικό σπίτι. Εκεί την επισκέφθηκε ο πατέρας της, όχι για να την πάρει όπως είχε πει, αλλά για να της ανακοινώσει πως θα χωρίσει με τη μητέρα της.

Λίγες ώρες μετά, η Τζωρτζίνα θα βρισκόταν στο «Καραμανδάνειο» με τη μητέρα της. Εκεί θα ξεκινούσε η περιπέτεια του παιδιού, η οποία κατέληξε σε τραγωδία.

Το βαρύ κατηγορητήριο με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου στηρίζεται στα πορίσματα των ιατροδικαστών και καθηγητών τοξικολογίας και παθολογικής ανατομικής που κατατέθηκαν στις Αρχές.

Για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη έδειξε ως αιτία θανάτου την δηλητηρίαση από κεταμίνη. Η ουσία εντοπίστηκε σε ποσότητα 6,5 μg/ml στο μεταθανάτιο δείγμα αίματός της από το εργαστήριο τοξικολογίας του Πανεπιστημίου ΘΣΝ.

Για την Μαλένα και τη Ίριδα, τα πορίσματα που κατέθεσαν στις Αρχές οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας που διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές, καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης κάνει λόγο για μεροληπτική στάση των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Επικαλείται ιατροδικαστές – τεχνικούς συμβούλους  της Ρούλας Πισπιρίγκου που μιλούν για παθολογικά αίτια χωρίς όμως να τα προσδιορίζουν.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

Γνωστος τράπερ συνελήφθη στην Ιόνια από την ΟΠΚΕ Αγρινίου με γεμάτο πιστόλι

Σπύρος Μπιμπίλας: Υποψήφιος στις εκλογές με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πάτρα-ΙΚΕΑ στην ΑΒΕΞ: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το εμπορικό κέντρο - Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε- Τι θα περιλαμβάνει

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις