Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νίκος Ξανθόπουλος: Σήμερα η πολιτική κηδεία του

Νίκος Ξανθόπουλος: Σήμερα η πολιτική κηδεία του

Στην Αθήνα

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η Πολιτική Κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες αναμένεται να συγκεντρωθούν για το ύστατο χαίρε στον Νίκο Ξανθόπουλο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, θα γίνει πολιτική κηδεία, ενώ θα τελεστεί και τρισάγιο στις 13:00 το μεσημέρι.

Η οικογένειά του με ανακοίνωση ανέφερε πως αντί στεφάνων ζητά να κατατεθούν χρήματα στο ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Νίκου Ξανθόπουλου:

«Η οικογένεια του ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου ενημερώνει ότι η κηδεία του θα είναι πολιτική. Στα πλαίσια της τελετής θα διεξαχθεί τρισάγιο την Τρίτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 13.00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, επιθυμία της δε είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο ΙΔΡΥΜΑ « Το Σπίτι του Ηθοποιού» (Alpha Bank GR 45 0140 2280 2280 0200 2002 719 – Εις μνήμην Νίκου Ξανθόπουλου)».

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, είχε ζήσει στην περιοχή της Αχαϊας και συγκεκριμένα στα Αραχωβίτικα, όπως είχε εξομολογηθεί στον δημοσιογράφο Τάκη Μαρτάτο, σε συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα» στην Πάτρα, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2006.

Το βιβλίο του, από τις εκδόσεις Άγκυρα, είχε παρουσιαστεί στο ξενοδοχείο «Αστηρ» από τον ίδιο και το είχε προλογίσει η φιλόλογος και συγγραφέας Σοφία Χριστοπούλου.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, όπως προαναφέραμε, έζησε στα Αραχωβίτικα, με τον πατέρα του να δουλεύει σε τράτες για να ζήσει την οικογένειά του. Λίγο καιρό αργότερα, την περίοδο της κατοχής, ο πατέρας έφυγε για τα βουνά και ο ίδιος με την μητέρα του συνελήφθησαν από τους καραμπινιέρι και ο οδηγήθηκαν στις φυλακές της Εγλυκάδας, όπου τότε ήταν εκεί το «τρελάδικο του Λυμπερόπουλου» και οι Ιταλοί το είχαν μετατρέψει σε φυλακές.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις