Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό πολιορκία τα νοσοκομεία από το κοκτέιλ γρίπης, RSV και κορωνοϊού

Υπό πολιορκία τα νοσοκομεία από το κοκτέ...

Επί ποδός οι ειδικοί για τη μετάλλαξη «Όρθρος»

Σε πολιορκία βρίσκονται τα νοσοκομεία από το κοκτέιλ γρίπης, RSV και κορωνοϊού, με τους διαδρόμους των νοσοκομείων να γεμίζουν ράντζα. Όλα αυτά την ώρα που έφτασε και στη χώρα μας η υπερμεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού «Όρθρος», ενώ ως γνωστό έχει εντοπιστεί και η μετάλλαξη «Κράκεν».

«Αυτή τη στιγμή τα τμήματα επειγόντων περιστατικών βουλιάζουν σε κάθε εφημερία, ενώ επίσης πολλές είναι και οι εισαγωγές», εξηγεί στο OPEN ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σημαντική είναι η επιβάρυνση από την πρωτοχρονιά και μετά από τις νοσηλείες λόγω κορωνοϊού που διαρκώς αυξάνονται. Ενδεικτικά στον «Ευαγγελισμό» και οι 82 απλές κλίνες είναι κατειλημμένες, ενώ στο «Γεννηματάς» οι 52 από τις 54.

Και στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Όρθρος»
 Όλα αυτά την ώρα που καταγράφηκε και στη χώρα μας η μετάλλαξη «Όρθρος», η οποία και σαρώνει ήδη την Ευρώπη.  Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος  εξήγησε ότι ο «Όρθρος» είναι μία υπο παραλλαγή του Κενταύρου. «Δε φαίνεται ακόμα και στην έκθεση των Άγγλων να συνδέεται με αυξημένη νοσογόνο δύναμη ή αυξημένη θνητότητα, παρότι έχει μία μετάλλαξη που είχε ο «Δέλτα» και αυτό είχε φοβίσει αρχικά τους επιστήμονες» δήλωσε ο πνευμονολόγος στην ΕΡΤ.

 Θέλοντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη είπε ότι «δεν ανησυχεί προς το παρόν την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή» καθώς βρίσκεται κάτω από επιστημονικό έλεγχο.

 Ήδη στη Βρετανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας της χώρας (UKHSA), η υποπαραλλαγή Όρθρος γνωστή ως CH.1.1, ήδη κυριαρχεί σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας. Από τον περασμένο Νοέμβριο όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, η υποπαραλλαγή αντιπροσωπεύει πλέον το 23,1% όλων των κρουσμάτων – αν και οι αλληλουχίες του ιού δείχνουν ότι θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ακόμη και το 100% σε ορισμένες περιοχές. Ανάμεσα στις περιοχές περιλαμβάνονται το Μπράντφορντ, η Οξφόρδη και το Ρέντινγκ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις