Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψευτογιατρός: Είναι περισσότερα τα θύματά του, εκτιμούν οι Αρχές – Φάκελοι ασθενών από το 2002

Ψευτογιατρός: Είναι περισσότερα τα θύματ...

Η περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον νέο dr. Kontos, τον 66χρονο «ψευτογιατρό» ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις. 

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 72χρονος γιατρός από τη Γερμανία

Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, η εγκληματική δράση των δύο κατηγορουμένων ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι το περιουσιακό τους όφελος ήταν άνω των 900.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η δράση του «ψευτογιατρού» – για τον οποίο αναμένεται ένταλμα σύλληψης- φαίνεται πως ξεκίνησε πολύ πριν κι αυτό γιατί εντοπίστηκαν φάκελοι ασθενών που χρονολογούνται από το 2002.

Τουλάχιστον πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους γιατί διέκοψαν την ιατρικά ενδεδειγμένη θεραπεία τους, ενώ έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών.

Από τις 15 περιπτώσεις που εξετάζουν οι Αρχές, πέντε ασθενείς έχουν φύγει από τη ζωή. Ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει ανθρώπους που γνωρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τον «ψευτογιατρό», ωστόσο αρνήθηκαν να πάνε καταθέσουν.  Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη προκειμένου να δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα. Τότε, θεωρούν πως θα υπάρξουν νέες καταγγελίες θυμάτων.

Αρνήθηκε να καταθέσει ο συνεργός του «ψευτογιατρού»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός συνεργός του δεν συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές και παρότι του ζητήθηκε, δεν έχει έρθει να καταθέσει. Οι Αρχές αναζητούν με ποιον τρόπο θα έρθει στη χώρα και δεν αποκλείεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Διαβάστε επίσης

Εύα Καϊλή: Προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς καταγγέλλοντας βασανιστήρια – Σκέψεις για μηνύσεις

Ασταμάτητος ο Ακάρ: Παρουσίασε tv σειρά με τουρκική εισβολή στην Ελλάδα

Ντάνι Άλβες: Σοκάρει η κατάθεση της γυναίκας που τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις