Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Μπαίνει σε… τροχιά η επέκταση του Οδοντωτού μέχρι την Αγία Λαύρα

Καλάβρυτα: Μπαίνει σε… τροχιά η επέκταση...

Στο Δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων οι ΜΠΕ για την επέκταση μέχρι την Αγία Λαύρα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων εισέρχεται αύριο Πέμπτη 19 του μηνός η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση του Οδοντωτού στην Αγία Λαύρα.

Η μελέτη του έργου «Σιδηροδρομική γραμμή Καλάβρυτα-Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Π.Ε. Αχαΐας» έχει περάσει σε ΦΕΚ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος από τα τέλη του περασμένου μήνα και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση η οποία διεξάγεται και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης καλείται να εκφράσει γνώμη για θέματα που αφορούν τη χάραξη. Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα και πρόσφατα με υπογραφή του κ. Σκρέκα πήρε το χαρακτηρισμό ως «έργο Εθνικής Σημασίας» προκειμένου να παρακαμφθούν γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια.

Η επέκταση θα είναι μήκους 5 χιλ. ενώ παράλληλα τρέχει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υφιστάμενη γραμμή, η πρώτη που γίνεται από την λειτουργία του έργου το 1896. Η δημόσια διαβούλευση της ΜΠΕ για την επέκταση προς την Ιστορική Ιερά Μονή θα διαρκέσει μέχρι τις 17/2/2022.

Μεταξύ των λοιπών θεμάτων είναι και η υποβολής γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου επί των τιμών ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων περιοχής Δήμου Καλαβρύτων.

Στα υπόλοιπα θέματα περιλαμβάνονται:
@το αίτημα του ΟΤΕ για χορήγηση άδειας εκσκαφής τάφρου επί δρόμων-χώρων αρμοδιότητας δήμου Καλαβρύτων για την κατασκευή του έργου: «Τεχνικές εργασίες κατασκευής και συντήρησης υποδομών Σποραδική εργολάβων μικτών υποέργων τηλεπικοινωνιακού δικτύου για τη Γεωγραφική Ενότητα Γ»,
@ αίτημα της AXAΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., για παραχώρηση χώρου (1ου ορόφου του δημοτικού κτιρίου πρώην Δημαρχείου για την στέγαση των γραφείων και του αρχείου της εταιρείας,
@ αίτημα του Συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας «Η Αγία Τριάς», για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης και της τελευταίας μη παραχωρηθείσας αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Λειβαρτζίου για τις ανάγκες επέκτασης του Λαογραφικού Μουσείου «ΚΕ.ΛΑ.ΛΕΙ.ΠΑ.» και @ αίτημα επιχορήγησης του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων.
Στο μεταξύ, συνεδριάζει αυτή την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαβρύτων, ώρα 11:00 με θέμα στην ημερήσια διάταξη και την 1η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Καλαβρύτων για το έργο «Εργασίες ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Αρχαίου Κλείτορα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις