Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Κλειστόν» για τον Πατρινό γιατρό που συνταγογραφούσε ναρκωτικές ουσίες σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ασθενών

«Κλειστόν» για τον Πατρινό γιατρό που συ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πάνω από 30 οι καταγγελίες απ' όλη την χώρα

Η ώρα που θα κλείσει το ιατρείο του έφτασε για τον  Πατρινό γιατρό που συνταγογραφούσε ναρκωτικές ουσίες σε ΑΜΚΑ ασφαλισμένων χωρίς να το γνωρίζουν. Οι καταγγελίες που έφτασαν στον Ιατρικό Σύλλογο, δεν αφορούσαν μόνο την Πάτρα αλλά όλη τη χώρα και αριθμός τους ξεπερνά τις 10, ενώ υπάρχουν και τηλεφωνικές καταγγελίες, οι οποίες δεν κατατέθηκαν γραπτώς και είναι πάνω από 30. Ο εν λόγω γιατρός φέρεται να το έκανε συστηματικά χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ ασθενών οι οποίοι δεν γνωρίζαν για τη συγκεκριμένη του δραστηριότητα και βρέθηκαν ξαφνικά να έχουν στον ηλεκτρονικό τους φάκελο συνταγογραφήσεις μεγάλων ποσοτήτων τέτοιων ουσιών.

«Μας κάνει εντύπωση πως ο συγκεκριμένος γιατρός βρήκε τα ΑΜΚΑ αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Πάτρα. Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που δεν τελεσφόρησαν, ουσιαστικά εμείς ασχοληθήκαμε με περίπου πέντε από αυτές ως αρχικό υλικό, ενεργοποιήσαμε την διαδικασία απολογίας του γιατρού, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Παρ’όλα αυτά, ήταν τεκμηριωμένες οι καταγγελίες, οι οποίες οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο, να αποφασίσει την παραπομπή του στο Πειθαρχικό, το οποίο και αποφάσισε την καταδίκη, δηλαδή στην παύση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο. Αυτό επικυρώθηκε σε επίπεδο Ανώτατου  Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, γιατί είναι το δευτεροβάθμιο όργανο καθώς ο γιατρός άσκησε έφεση και επιδικάστηκε και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο και τώρα κοινοποιούμε αυτή την απόφαση. Έχει σταλεί ενημερωτικό σημείωμα στις αρμόδιες υπηρεσίες και σήμερα θα πρέπει να κλείσει το ιατρείο του» αναφέρει σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε στο thebest.gr  η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

Αυτό σημαίνει  ότι ο συγκεκριμένος γιατρός θα πρέπει να προχωρήσει σήμερα στην αναστολή λειτουργίας του ιατρείου και την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων, «υπάρχει μια διαδικασία εκτέλεσης της απόφασης παύσης του συγκεκριμένου γιατρού, που εκ του νόμου δίνει ένα πενθήμερο υλοποίησης, οπότε σήμερα επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή η αναστολή της άδειας λειτουργίας του ιατρείου του».

Η εισαγγελική έρευνα και ο ΕΟΠΠΥ

Για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση σε επίπεδο αστυνομίας και εισαγγελέα αλλά μέχρι στιγμής  δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση, γεγονός που επιβεβαιώνει η κ. Μαστοράκου:  «Έχει διενεργηθεί και από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές προανάκριση εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πάνω από 5 ωστόσο ακόμα δεν έχει επιδικάσει κάτι η δικαιοσύνη. Επίσης, υπήρξε και από τον ΕΟΠΠΥ μια αντίστοιχη ερευνητική διαδικασία  αλλά ούτε και αυτή δεν έχει τελεσφόρηση ακόμα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις