Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμβρόσιος Λενής: Μεσίστια η σημαία στο Χάνι της Βοστίτσας για τέως βασιλιά και Πατριάρχη Ειρηναίο

Αμβρόσιος Λενής: Μεσίστια η σημαία στο Χ...

Τι αναφέρει ο πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Στην ανακοίνωσή του ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος Λενής αναφέρεται στην εκδημία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου επισημαίνοντας:

Χθες 10ην  Ιανουαρίου 2023 το πρωΐ παρέδωσε το πνεύμα του εις τον Κύριόν μας ο μακαριστός  Πατριάρχης των Ιεροσολύμων ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, ο μεγαλομάρτυς διά τούς διωγμούς και τίς ταπεινώσεις, τίς οποίες αδίκως υπέστη και με αξιοθαύμαστον υπομονήν υπέμεινεν από την Μητέρα, και δι’ Αυτόν από την Μητρυιάν, Εκκλησίαν, ήτοι από το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων! Σήμερα κηδεύεται εις την γενέτειράν Του νήσον Σάμον.

Χθες μετέβημεν εις τας Αθήνας και προσευχηθήκαμε διά την ανάπαυσιν της μακαρίας ψυχής Του.

Ας είναι ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ!

Τιμώντες την μνήμην Του και εις ένδειξιν πένθους η Σημαία μας εδώ εις το ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ θα παραμένη μεσίστια επί μίαν εβδομάδα, ήτοι από σήμερον μέχρι και της 15ης Ιανουαρίου.

Β’) Επίσης, δηλ. το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου 2023, παρέδωσε το πνεύμα του εις τον Κύριόν μας ο αείμνηστος τέως Βασιλεύς των Ελλήνων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β΄. Η κηδεία Του θα γίνη την Δευτέραν 16ην Ιανουαρίου 2023 εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν των Αθηνών, όπου θα παρίσταται και θα συμμετέχη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ήτο μία σεμνή Προσωπικότης, ένας γνήσιος Έλληνας, ένας πιστός Χριστιανός, ένας  καλός οικογενειάρχης και ένας Ολυμπιονίκης!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις