Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατρίνης: "Προσβλέπουν σε ψήφους" τα στελέχη της ΝΔ που πήγαν στην κηδεία του τέως

Κατρίνης: "Προσβλέπουν σε ψήφους&qu...

Όλα όσα δήλωσε

Σφοδρότατη επίθεση κατά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που έδωσαν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, τόνισε για τα στελέχη της ΝΔ ότι "ψαρεύουν σε θολά νερά", κατηγορώντας τους ότι "προσβλέπουν σε ψήφους που τρέφουν φιλοβασιλικά αισθήματα".

"Πρωτίστως, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, γιατί υπέρτερη όλων είναι η ανθρώπινη διάσταση. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, κεντρικά στελέχη της ΝΔ “ψαρεύουν σε θολά νερά”. Είναι σαφές ότι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που είτε θα δώσουν το “παρών” στην κηδεία ή έχουν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, αποκαλώντας “Βασιλέα” τον εκλιπόντα, αγωνιούν να δείξουν σε μια μερίδα συντηρητικών ψηφοφόρων ότι διατηρούν πολιτικές σχέσεις με το θεσμό της μοναρχίας, προσβλέποντας σε ψήφους που τρέφουν φιλοβασιλικά αισθήματα", δήλωσε ο κ. Κατρίνης.

"Αυτό είναι λυπηρό για μια παράταξη που έπαιξε ρόλο στην εκδίωξη της μοναρχίας από τη χώρα. Το πολιτειακό ζήτημα έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα από το 1974. Το γεγονός ότι σήμερα δεν έχουμε μοναρχία στην Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας και απόφαση από το σύνολο, σχεδόν, του πολιτικού συστήματος", πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με τους πολίτες που παρευρέθηκαν στο παρεκκλήσι και τη Μητρόπολη, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε ότι "σεβόμαστε την προσωπική απόφαση του κάθε πολίτη να αποτίσει φόρο τιμής στη σορό του εκλιπόντος. Δεν σέβομαι όμως και διαφωνώ με εκείνα τα πολιτικά στελέχη, που παρότι είναι εκλεγμένοι βουλευτές και έχουν ορκιστεί ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού σε μια προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, 'κλείνουν το μάτι' στον θεσμό της μοναρχίας και περνούν λάθος μήνυμα για καθαρά ιδιοτελείς πολιτικούς λόγους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις