Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζούπας: «Στο απροχώρητο η κατάσταση»- Η αποχή για απλήρωτα 3,5 χρόνων και οι δίκες στην Πάτρα που «συνωστίζονται»-ΒΙΝΤΕΟ

Ζούπας: «Στο απροχώρητο η κατάσταση»- Η ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι λέει για την πολιτεία

«Πριν περίπου ένα χρόνο κάναμε αποχή για τα χρήματα που δεν μας έχουν καταβληθεί από τη νομική βοήθεια. Tότε σε προφορικό επίπεδο είχαμε την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι τα ποσά θα καταβληθούν και είχαμε κάνει πίσω. Όμως τώρα βλέπουμε ότι όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα χειροτερεύουν» τονίζει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Αθανάσιος Ζούπας και εξηγεί:  «Ο χρόνος αποπληρωμής δεν μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται, έχοντας φτάσει αυτή τη στιγμή στα τριάμισι χρόνια, γι’ αυτό το λόγο υπάρχει απροθυμία από τους δικηγόρους να παρέχουν τις νομικές υπηρεσίες, να παίρνουν τις δικογραφίες, να βγάζουν φωτοαντίγραφα, να μελετούν, να κάνουν τα δικαστήρια και να αναγκάζονται να αφήνουν πίσω άλλες δουλείες. Η κατάσταση αυτή είναι αφόρητη και δεν συνάδει και με τον σκοπό της νομικής βοήθειας. Προσφέρεται ένα κοινωνικό έργο από την πολιτεία σε συνεργασία  με τους δικηγορικούς συλλόγους, γιατί οι αμοιβές γι’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ελάχιστες. Παρόλα αυτά, η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται σε αυτόν τον ρόλο της. Οι δικηγόροι φτάσαμε σε αυτό το σημείο της αποχής γιατί η κατάσταση είναι πια στο απροχώρητο. Δεν είναι ένας μήνας, δυο μήνες ή ένας χρόνος, μιλάμε πια για τριάμισι χρόνια. Η πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι το θέμα ζητά άμεση επίλυση. Ως δικηγόροι δεν είμαστε αντίθετοι με αυτό τον θεσμό, ίσα ίσα τον προασπίζουμε, είμαστε υπέρμαχοι και το έχουμε δείξει έμπρακτα. Πρέπει η πολιτεία να κάνει κάποιες κινήσεις, τουλάχιστον να δείξει ότι έχει τη βούληση να καταβάλει κάποιες αμοιβές» αναφέρει ο κ. Ζούπας.

Αναφερόμενος, στις υποθέσεις που καλούνται να καλύψουν ως νομική βοήθεια, εξηγεί ότι πρόκειται για όλες τις υποθέσεις όπου υπάρχει αυτεπάγγελτος διορισμός δικηγόρων, είτε αυτές είναι περιπτώσεις κακουργημάτων, είτε ακόμα και  περιπτώσεις απορίας των πολιτών.

Σχετικά με την δυσλειτουργία και τη συσσώρευση δικών, ο κ. Ζούπας, λέει: «Συσσώρευση δικών δεν υπάρχει μεγάλη ωστόσο σίγουρα υπάρχει μια δυσλειτουργία. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν 30-40 υποθέσεις στο πινάκιο και οι 6-7 είναι με νομική βοήθεια και είναι αυτές που δεν θα γίνουν, οι υπόλοιπες θα γίνουν κανονικά. Το ίδιο συμβαίνει και στα πολιτικά δικαστήρια. Εμείς σε περιπτώσεις, που υπάρχει κίνδυνος παραγραφής ή απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών, δεν απέχουμε εντελώς, δεν φτάνουμε σε σημείο να χάσουν οι πολίτες τα δικαιώματά τους». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις