Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εξαντλούνται και τα στοκ σε φάρμακα που λείπουν -«Μόνη λύση οι γιατροί να δίνουν άλλα φάρμακα ως εναλλακτική»  

Πάτρα: Εξαντλούνται και τα στοκ σε φάρμα...

Τι λέει ο φαρμακοποιός Γιώργος Κολυρόπουλος.

Έως απελπιστική φαίνεται πως γίνεται πλέον η έλλειψη σε βασικά φάρμακα. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό ενώ τα φαρμακεία της Πάτρας έχουν εξαντλήσει το στοκ τους.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο φαρμακοποιός Γιώργος Κολυρόπουλος που διατηρεί φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της πόλης, «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα τα οποία λείπουν από τη αγορά εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα με το κακό να συνεχίζεται. Είμαστε σε μία περίοδο έξαρσης και αυξημένης ζήτησης λόγω των ιώσεων, της γρίπης και άλλων λοιμώξεων. Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Οι ελλείψεις σε μία τέτοια χρονική στιγμή φαίνονται έντονα και είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους φαρμακοποιούς. Και παλιότερα υπήρχαν ελλείψεις αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Οι ελλείψεις αυτή τη στιγμή είναι σε αντιβιοτικά και κυρίως σε αυτά που είναι για τα παιδιά. Υπάρχουν ελλείψεις και σε αντιβιοτικά ενηλίκων, αντιεμετικά, παυσίπονα, σε αντιπυρετικό σιρόπι για τα παιδιά το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Οι εταιρείες που φτιάχνουν τα γενόσημα αυτών των φαρμάκων δεν ήταν προετοιμασμένες να έχουν τόσο αυξημένη ζήτηση, οπότε υπάρχουν ελλείψεις και εκεί. Υπάρχει και σημαντική έλλειψη πρώτων υλών. Οι φαρμακοβιομηχανίες, δεν δημιουργούν τις πρώτες ύλες, τις αγοράζουν.. Μία πρώτη ύλη που μπορεί να έρχεται από την Ινδία δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλη επάρκεια. Άρα και οι βιομηχανίες δεν μπορούν να παράγουν το φάρμακο. Υπάρχει έλλειψη από όσο ξέρω και σε υλικό συσκευασίας και άρα δεν μπορούν οι εταιρείες να προχωρήσουν στο αμπαλάζ. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Όταν κάποιος έρχεται για ένα φάρμακο και δεν το έχουμε, ο ασθενής πρέπει να ψάξει σε φαρμακεία που μπορεί να έχουν μεγαλύτερο στοκ. Όσο περνάει ο καιρός όμως εξαντλούνται όλα τα αποθέματα. Δεν υπάρχει πλέον στοκ. Τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει. Από εκεί και πέρα μόνη λύση είναι ο γιατρός να δώσει κάποιο άλλο φάρμακο να δώσει μία εναλλακτική λύση» καταλήγει ο κ. Κολυρόπουλος.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις