Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιαπωνία: Δίνει γενναία οικονομικά κίνητρα σε οικογένειες που θα εγκαταλείψουν το Τόκιο

Ιαπωνία: Δίνει γενναία οικονομικά κίνητρ...

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξήσει τον πληθυσμό σε μη αναπτυγμένες περιοχές

Την αποκέντρωση και την ενίσχυση «μη μοντέρνων» περιοχών, που έχουν πληγεί από τη γήρανση και τη συρρίκνωση του πληθυσμού προωθεί η κυβέρνηση της Ιαβπωνίας, που προσφέρει οικονομικές παροχές και κίνητρα για τις οικογένειες που θα αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, με πληθυσμό 35 εκατομμύρια κατοίκους.

Η κυβέρνηση προσφέρει 1 εκατομμύριο γιεν (7.240 ευρώ) για κάθε παιδί σε οικογένειες που θα αποφασίσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα. Το ποσό είναι αρκετά μεγαλύτερο από το τέλος μετεγκατάστασης 300.000 γιεν (2.173 ευρώ) που θα αρχίσει να δίδεται τον Απρίλιο, όπως αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, για να δοθεί πνοή σε πόλεις και χωριά που παρακμάζουν.

Ο πληθυσμός στο Τόκιο μειώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά. Η τάση αποδίδεται εν μέρει στην πανδημία. Όμως, οι ειδικοί θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να υπάρξει ενίσχυση της αυξητικής τάσης και να ενθαρρύνουν πολίτες να ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε «μη μοντέρνα» μέρη της χώρας, που επλήγησαν από τη γήρανση, τη συρρίκνωση του πληθυσμού και την εσωτερική μετανάστευση στο Τόκιο, την Οσάκα και τις μεγάλες πόλεις.

Η επιχορήγηση θα δίδεται σε οικογένειες που ζουν σε συγκεκριμένες περιοχές του Τόκιο και της ευρύτερης περιοχής, ενώ προστίθεται στην παροχή των 3 εκατομμυρίων γιεν (21.730 ευρώ) που ήδη εφαρμόζεται.

Τα επιδόματα θα δοθούν μετά τη μετακίνηση των οικογενειών. Ορισμένες όμως θα μπορούσαν να τις λάβουν και εάν μετακομίσουν σε ορεινές περιοχές που βρίσκονται μέσα στα όρια της πόλης, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Ήδη, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί περίπου 1.300 δήμοι (το 80% του συνόλου) της Ιαπωνίας, που ελπίζουν ότι θα υπάρξει αλλαγή στις στάσεις του κοινού απέναντι στην ποιότητα ζωής, κάτι που έγινε εντονότερο την περίοδο της πανδημίας, οπότε και εφαρμόστηκε η εξ αποστάσεως εργασία.

Υποχρεούνται να μείνουν στο νέο τους σπίτι για τουλάχιστον πέντε χρόνια

Στο πρόγραμμα προβλέπονται και ασφαλιστικές δικλείδες, για να αποκλειστούν φαινόμενα εκμετάλλευσης των παροχών χωρίς αποτέλεσμα. Οι οικογένειες που θα πάρουν τα χρήματα θα πρέπει να μείνουν στα νέα τους σπίτια για τουλάχιστον πέντε χρόνια και ένα μέλος του νοικοκυριού θα πρέπει να εργάζεται ή να σχεδιάζει να ανοίξει μία επιχείρηση. Αντίθετα, όσοι φύγουν πριν περάσουν τα πέντε χρόνια, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα.

Παράλληλα, οι οικογένειες θα έχουν δικαίωμα στις παροχές εάν είτε απασχολούνται σε μικρή ή μεσαία εταιρεία στην περιοχή που μετακομίζουν, είτε συνεχίζουν να εργάζονται μέσω τηλεργασίας είτε αποφασίσουν να ξεκινήσουν επιχείρηση στη νέα τους πόλη. Αν συνυπολογιστούν οι υψηλότερες πληρωμές, μια οικογένεια με δύο παιδιά θα μπορούσε να δικαιούται έως και 5 εκατομμύρια γιεν (36.200 ευρώ). Στόχος είναι να μετακομίσουν 10.000 άνθρωποι από το Τόκιο σε αγροτικές περιοχές έως το 2027.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις