Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές ζήτησε πριν λίγο ο Τσίπρας

Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές ζήτ...

Σφοδρή επίθεση στον Παπανδρέου

Παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή στις κάλπες, έκκληση για συμπαράταξη δυνάμεων της αριστεράς σε έναν νέο συνασπισμό και η πλέον σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, συνθέτουν τον κεντρικό πυρήνα της σημερινής παρέμβασης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε ημερίδα για την ανεργία που οργάνωσε ο ΣΥΝ. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η κρίση είναι πρωτίστως πολιτική και δευτερευόντως οικονομική, και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, όχι μόνο κατά του πρωθυπουργού, αλλά και κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, τονίζοντας ότι η χώρα ατύχησε όσον αφορά την πολιτική ηγεσία, αφού δεν υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα.

Μιλώντας για τον κ. Παπανδρέου ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι τόσο αδύναμος και φοβισμένος που δεν μπορεί μόνος του να ανταποκριθεί και ζητάει τη βοήθεια του κ. Σαμαρά, ο οποίος όμως τραυλίζει προς την τρόικα ότι θα κάνει τα ίδια, αλλά δεν θέλει συγκυβέρνηση, αλλά ούτε εκλογές ζητάει και κλείνει το μάτι στην τρόικα και την ικετεύει να μην υπογράψει την λεηλασία του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας. Επίσης για τον χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αδίστακτο, είπε ότι έχει ξεπεράσει την Θάτσερ και τον Πινοσέτ, ότι θα κάνει ό,τι του ζητήσει η τρόικα και γενικά πως ο κ. Παπανδρέου εξελίχθηκε ως η μεγαλύτερη απογοήτευση των μεταπολιτευτικών χρόνων.

Είναι φανερό, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ότι ο τόπος χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, χρειάζεται ο λαϊκός παράγοντας να καθορίσει τις εξελίξεις, ώστε με τόλμη και αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσει αυτή την τραγωδία. Γιατί ο κ. Παπανδρέου, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν έχει σθένος να παραδεχθεί την αποτυχία του, αφού δεν παραιτείται, να πάει τη χώρα σε εκλογές, αλλά εμφανίζεται όλο και χειρότερος για να κρατηθεί στην εξουσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις