Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατρίνης: Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία για τους πυρόπληκτους αγρότες της Ηλείας

Κατρίνης: Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικί...

Έκανε λόγο για απαράδεκτες καθυστερήσεις

Οργή και απογοήτευση κυριαρχεί σε δεκάδες κατοίκους των χωριών της Αρχαίας Ολυμπίας οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 και με τους οποίους συνομίλησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Αρκετοί αγρότες-κατά κύριο επάγγελμα και μη- οι οποίοι περίμεναν να πάρουν προκαταβολή για τα ελαιόδεντρα που κάηκαν το καλοκαίρι του 2021, έμειναν εκτός των πληρωμών της περασμένης εβδομάδας, χωρίς να λάβουν τις απαραίτητες εξηγήσεις από το αρμόδιο υπουργείο ή τον ΕΛΓΑ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης από τον Ιούλιο του 2022 ότι θα πληρωθούν όλοι όσοι υπέστησαν καταστροφές, δεκάδες αγρότες από το Κλαδέο, το Πελόπιο, τον Πλάτανο, το Χελιδόνι, τις Πεύκες, του Πόθου και άλλα χωριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας δοκίμασαν μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού δε συμπεριλήφθηκαν στους δικαιούχους αποζημίωσης, παρά το γεγονός ότι έχουν υποβάλλει αιτήσεις εδώ και αρκετούς μήνες.

17 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές:

• Καμία πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί για την απώλεια εισοδήματος που θα υποστούν εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί για 5-7 χρόνια και θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν.

• Δεν έχει εκπονηθεί σχέδιο ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας και Αρχαίας Ολυμπίας, παρά τις εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού

• Δεν έχουν διασφαλιστεί πόροι για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου σχεδίου, το οποίο θα εκπονηθεί χάρη στην προσφορά της διαΝEOsis

• Δεν έχουν στηριχθεί ουσιαστικά οι περίπου 20 πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Ηλείας, καθώς και τα ελαιοτριβεία και συναφείς επιχειρήσεις που σχετίζονται με την ελαιοπαραγωγή.

‘’ Η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ οφείλουν άμεσα να αποκαταστήσουν την αδικία εις βάρος δεκάδων Ηλείων παραγωγών που αποδεδειγμένα υπέστησαν σοβαρή ζημιά στις πυρκαγιές του 2021. Επικοινώνησα άμεσα με τον αρμόδιο υφυπουργό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ώστε να δοθεί λύση. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας της πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν και θα υποστούν για αρκετά χρόνια τις συνέπειες της φυσικής καταστροφής. Προς αυτή την κατεύθυνση καταθέτω επίκαιρη ερώτηση για να συζητηθεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή στις 11 Ιανουαρίου. Ελπίζω, βέβαια, μέχρι τότε να έχει λυθεί το ζήτημα.’’ δήλωσε ο Ηλείος βουλευτής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις