Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Η μπύρα που με την μοναδική της γεύση έχει φτάσει σε όλη την Ελλάδα και «ταξιδεύει» στο εξωτερικό

Η μπύρα που με την μοναδική της γεύση έχ...

Συναντήσαμε την Ammousa, του Πατρινού οικοζυθοποιού Γιώργου Ντάνου

Όταν ο Γιώργος Ντάνος ξεκινούσε να κάνει το χόμπι του παρασκευάζοντας μπύρα κατ’ οίκον, σίγουρα δεν είχε καν φανταστεί μία τέτοια εξέλιξη για το «παιδί» του.

Έτσι όμως γίνεται τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος καταπιάνεται με μεράκι με κάτι που αγαπά –το αποτέλεσμα ξεπερνά την οποιαδήποτε προσδοκία του.

Έτσι κι η Ammousa του γνωστού πλέον Πατρινού οικοζυθοποιού. Εδώ και αρκετό καιρό, έχει ανοίξει τα φτερά της και έχει βαλθεί να εντυπωσιάσει, εκτός από το ντόπιο κοινό, τους λάτρεις της μπύρας σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Είναι γεγονός πως η Ammousa, παρά το ότι με την επαγγελματική της μορφή βρίσκεται μόλις 3 χρόνια στην αγορά, η ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό είναι μεγάλη, τόσο εντός, όσο πλέον και εκτός των συνόρων.

Ενδεικτικά μερικές από τις συνεργασίες που έχουν γίνει είναι, στο Hilton Hotel το 2019, στην Σπονδή, στο Riki Restaurant, Nostos Seafood Experience,  Caucho Athens, Nora’s Deli, La Meat Maison, Wise Greece και σε πολλά ακόμη εστιατόρια και delicatessen καταστήματα σε όλη την επικράτεια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Πόρο, Άνδρο, Σίφνο, Μήλο, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ρόδο κ.τ.λ.), με συνεργασίες που αναπτύσσονται καθημερινά.

Όσον αφορά την εξαγωγική δραστηριότητά της, ήδη έχει ταξιδέψει σε Σιγκαπούρη σε συνεργασία με την Mavrikos Imports, Παρίσι και Λονδίνο. Το μακρύ «ταξίδι» από την Πάτρα ως την …Άπω Ανατολή ή την Βόρεια και Δυτική Ευρώπη δεν σταματά, λοιπόν, μα αντιθέτως βάζει και νέους προορισμούς.   

Παράλληλα βέβαια, στην Πάτρα μπορεί κάποιος να την βρει στα ράφια των σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλος & Σκλαβενίτης και σε επιλεγμένες κάβες, εστιατόρια αλλά και wine bar της πόλης.

Εάν τώρα θέλετε να δείτε αναλυτικά και τις βραβεύσεις της Ammousa, ακολουθείστε τον εξής σύνδεσμο.

Χαρακτηριστικά της μπύρας Ammousa

Η Ammousa είναι μία μπύρα κατηγορίας English IPA με 5,5%Vol, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, που φτιάχνεται με την προσθήκη τζίντζερ. Είναι ευχάριστη, ιδιαίτερα περίπλοκη, όμως δεν απευθύνεται σε όσους αναζητούν μία γλυκιά μπύρα. Βάζοντάς την στο ποτήρι καταλαβαίνεις πως έχει μέτρια ενανθράκωση, καθώς δημιουργεί έναν ωραίο απαλό ανοιχτόχρωμο πορτοκαλί αφρό που σταδιακά πέφτει, αλλά ποτέ δεν εξαφανίζεται. Το χρώμα της είναι βαθύ κεχριμπαρένιο, με ελάχιστη διαύγεια που προσφέρει έντονη οπτική ικανοποίηση.

Από το άνοιγμα του μπουκαλιού ξεχύνονται ξαφνικά γήινα αρώματα που περιλαμβάνουν τόνους λουλουδιών, κωνοφόρων, και φυσικά πιπερόριζα. Ανάμεσα σε αυτά τα αρώματα υπάρχει και μία αίσθηση ώριμων φρούτων.

Έχει σώμα αρκετά γεμάτο, ενώ η γεύση της είναι πλούσια και ισορροπημένη. Είναι φυσικά πικρή, όπως κάθε σωστή IPA, όμως βγάζει και κάποιους γλυκούς τόνους που θυμίζουν έντονα το πευκόμελο. Κυριαρχεί η αίσθηση πεύκου και κουκουναριού, της καραμέλας, του πεπονιού και του τζίντζερ.

Η επίγευση της είναι ιδιαίτερα πικάντική και με μεγάλη διάρκεια λόγω του τζίντζερ, με έντονη αίσθηση εσπεριδοειδών, όπως του γκρέιπφρουτ και του λεμονιού.

Ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύσεις είναι να τη γευτείς σκέτη για να εντοπίσεις όλα τα χαρακτηριστικά και τους τόνους, ωστόσο συνδυάζεται και με φαγητό. Συγκεκριμένα, με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life