Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχονται ανακοινώσεις Πλεύρη για τους ανεμβολίαστους γιατρούς και την επιστροφή τους στο ΕΣΥ

Έρχονται ανακοινώσεις Πλεύρη για τους αν...

Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Την τρίτη τους συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφανθούν για τον τρόπο επιστροφής των ανεμβολίαστων γιατρών στο ΕΣΥ.

Οι επιστήμονες της επιτροπής για τον covid έχουν συνεδριάσει άλλες δύο φορές για να εκδώσουν το πρωτόκολλο επιστροφής για τους ανεμβολίαστους νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι να σημειωθεί ότι θα γυρίσουν στα νοσοκομεία με 2 τεστ την εβδομάδα και μάσκα αυξημένης προστασίας.

Η απόφαση για τους γιατρούς ήταν πιο σύνθετη γι αυτό και συνεδριάζουν για τρίτη φορά. Άλλωστε οι γιατροί είναι αυτοί που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς γι αυτό και το πρωτόκολλο επιστροφής τους στα νοσοκομεία αναμένεται να είναι πιο αυστηρό. Αυτό άλλωστε ζήτησε από την επιτροπή των ειδικών και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ώστε όπως είπε να υπάρχει προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα περιμένει τις τελικές εισηγήσεις των επιστημόνων για να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, πιθανότατα σήμερα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Στο τραπέζι των συζητήσεων των επιστημόνων είναι πάντως όλα τα πιθανά μέτρα ακόμη και υποχρεωτικό PCR τεστ ανά εβδομάδα και rapid test ταυτόχρονα με έξοδα των γιατρών. Ταυτόχρονα όπως μεταφέρουν πηγές του ethnos.gr  στην επιτροπή συζητήθηκε ακόμη να υπάρχουν μέτρα και εντός των κλινικών, παρότι φαίνεται πως η εφαρμογή ενός τέτοιου σεναρίου δεν είναι εύκολη.

Να υπενθυμιστεί ότι οι γιατροί που δεν εμβολιάστηκαν για τον covid θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ 1.1.2023 έπειτα και από την απόφαση του ΣτΕ που άναψε το πράσινο φως για την επανένταξή τους στο σύστημα υγείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις