Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καταγγελία - σοκ στη Βουλή για λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Καταγγελία - σοκ στη Βουλή για λαθρεμπόρ...

Από τον πρώην βουλευτή Γιώργο Σούρλα

Σε καταγγελίες με πολιτικές αιχμές, για εκτεταμένο λαθρεμπόριο νοθευμένων καυσίμων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, προέβη ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι αναφορές του κ.Σούρλα προκάλεσαν αίσθηση στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση. Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων συντελείται εκτεταμένη νοθεία, με αποτέλεσμα οι καρκινογόνες συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερπολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου. Τα καύσιμα αυτά, διακινούνται παρανόμως από κύκλωμα με τεράστια κέρδη, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με θετικό κοινωνικό πρόσωπο και σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο, ενώ και η Δικαιοσύνη, στις καταγγελίες του πρώην βουλευτή, έχει μάλλον κωλυσιεργήσει.

«Την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά. Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος, απειλή; Όταν υπάρχει το κύκλωμα που πήγε να σκοτώσει τον εισαγγελέα Κοκκώση, πολλοί φίλοι μου έλεγαν «έχεις οικογένεια και τα βάζεις με τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής, που έχουν σχέσεις και με κόμματα;» ανέφερε ο κ. Σούρλας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, αφού τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ, εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ΄τους μισθούς και τις συντάξεις» παρατήρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

Οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος «είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλοδημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα. Έπρεπε να παρανομήσω - και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σικούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg. Ενημέρωσα τον σημερινό υπουργό Άμυνας - του έστειλα και φάκελο. Απάντηση δεν πήρα. Δεν μπορεί να δώσει μιαν απάντηση; Απάντηση έλαβα από τον υπουργό Οικονομικών, με αναφορές και στο θείο που προκαλεί καρκίνο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις