Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βουλή: Μητσοτάκης vs Τσίπρας στη μάχη του προϋπολογισμού, εν μέσω αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις

Βουλή: Μητσοτάκης vs Τσίπρας στη μάχη το...

Προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού. 

Ο καθένας έχει σημαντικά όπλα στη φαρέτρα του, προκειμένου να «κερδίσει» τη μάχη, προτού κλείσει το 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιφυλάξει εκπλήξεις, παρέχοντας κάτι… επιπλέον.

 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, πάντως, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν επιβεβαίωσε τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας πως ό,τι και αν έχει αποφασιστεί («αν έχει αποφασιστεί») θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ο ίδιος, μάλιστα, υπογράμμισε ότι με τις σημερινές τιμές του φυσικού αερίου το «μαξιλάρι» του 1 δισ. έχει «εξαφανιστεί», αφού τα χρήματα θα δοθούν για τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβάλλει το κυβερνητικό έργο και κυρίως τις φοροελαφρύνσεις αλλά και τα επιδόματα που εμπεριέχονται στον προϋπολογισμό. Και βέβαια θα θέσει τα εκλογικά διλήμματα: Μητσοτάκης ή Τσίπρας, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προβάλλει τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει… επιλεκτικά επιδόματα.

 

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για να επεκταθεί το επίδομα των 600 ευρώ και σε άλλους, όπως για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς που τράβηξαν κουπί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα, αναμένεται να μιλήσει για τον προϋπολογισμό  που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «π σφραγίζει μια πολιτική αδικιών και πολιτικών αδιεξόδων και προδιαγράφει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης», χαρακτήρισε το νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2023».

 

Παράλληλα θα επιμείνει στο ερώτημα γιατί οι υπουργοί δεν αντιδρούν στο θέμα των υποκλοπών και εάν το κάνουν για να μην χάσουν τη θέση τους ή γιατί εκβιάζονται από τις παρακολουθήσεις.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η σημερινή μάχη θα είναι μια πρόβα εκλογών. Το κλίμα όπως παραδέχτηκε και ο κ. Μητσοτάκης «μυρίζει εκλογές» ενώ οι υποκλοπές ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην πολιτική ζωή της χώρας.

πηγή ethnos.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις