Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η επιστροφή της παραδοσιακής Φάτνης στην Καθολική Εκκλησία – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η επιστροφή της παραδοσιακής Φάτν...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ο Ιωσήφ Απατάγγελος ένας από τους κατασκευαστές της μιλά στο thebest.gr

 Η γέννηση του Θεανθρώπου στη Φάτνη, οι ποιμένες, οι τρεις Μάγοι με τα δώρα! Η σκηνή της ενσάρκωσης του Ιησού αποτυπώνεται στη Φάτνη του Καθολικού Ναού του Αποστόλου Ανδρέα της Πάτρας, με τον γνωστό κλασικό τρόπο, αφού φέτος, όπως και πέρυσι επέστρεψε η παραδοσιακή Φάτνη.

Η αποτύπωσή της δεν έχει το στόρι της σύνδεσης με την Πάτρα και το παρόν, όπως προηγούμενα χρόνια και σε μέγεθος είναι σαφώς μικρότερη. Συγκεκριμένα είναι το ένα τέταρτο των κατασκευών που έγιναν από το 2017 και μετά.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr o Iωσήφ Απατάγγελος, που σχεδίασε και κατασκεύασε τη φάτνη μαζί με τον Ιωσήφ Δεμαρτίνο και την καθοδήγηση του εφημέριου Παύλου Σινιγάλια, φέτος όπως και πέρυσι έγινε επιστροφή στην κλασική Φάτνη  για διάφορους λόγους.

Ο κ. Απατάγγελος απέδωσε την επιλογή στο ότι η πιο σύγχρονη Φάτνη ήταν πολύ μεγαλύτερη και χρειαζόταν πολύ χρόνο η προετοιμασία της. 

Ένας άλλος λόγος όπως επεσήμανε είναι ότι η επισκεψιμότητα μετά τον κορωνοϊό είναι μικρότερη. «Το 2019 είχαμε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα».

«Δεν είχαμε τον χρόνο να φτιάξουμε τη μεγάλη και ο χρόνος που θα παρέμενε ήταν μικρός. Θες ένα μήνα για να τη στήσεις, θα παραμείνει λιγότερο από ένα μήνα και να μην έχουμε και την επισκεψιμότητα που θέλαμε λόγω του κορωνοϊού, αυτό μας φρενάρισε και φτιάξαμε την κλασική. Πρέπει να δούμε ότι επανερχόμαστε κανονικά, όπως ήμασταν για να μπορέσουμε κάτι όπως πριν». Εξάλλου «αρκετοί ενορίτες ζητούν να δουν την κλασική παραδοσιακή Φάτνη», προσθέτει.

Η φετινή Φάτνη αποτελεί το παραδοσιακό τμήμα της μεγαλύτερης Φάτνης του 2019 με προσθήκη επιπλέον στοιχείων.

Επίσης τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Καθολικού Ναού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις