Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης

φωτογραφία kalavrytanews.com

φωτογραφία kalavrytanews.com

79 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου κορυφώνονται σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, 79 χρόνια μετά την γερμανική θηριωδία.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης με καταγωγή από τον Πριόλιθο και την Κέρτεζη, την Ελληνική Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αχαιός βουλευτής, Κώστας Μάρκου και το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων του νομού και του τόπου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τέλεση του μνημοσύνου για τους μάρτυρες θα γίνει ώρα 10:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Μαρτυρικής Πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Θα ακολουθήσει, εντός του ναού, η επετειακή ομιλία από τον εβραϊκής καταγωγής Δήμαρχο Ιωαννίνων,Μωυσή Ελισάφ.

Στη συνέχεια όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και Αρχών θα μεταβούν στον Τόπο Θυσίας, όπου θα γίνει τρισάγιο και ανάγνωση των ονομάτων των Καλαβρυτινών που έπεσαν νεκροί από τα πυροβόλα των Γερμανών και κατάθεση στεφάνων στον Λόφο του Καπή.
Ο ματωμένος λόφος με τον τεράστιο Σταυρό που θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις