Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκικές απειλές: Λυπηρές και κατακριτέες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκικές απειλές:...

Σχολιάζει τις πρόσφατες απειλές Ερντογαν πως θα πλήξει με πυραύλους την Αθήνα

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκηρύσσει ως λυπηρές και κατακριτέες τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, έπειτα από τις τελευταίες δηλώσεις της Άγκυρας περί επαπειλούμενων τουρκικών πυραυλικών πληγμάτων ακόμη και στην Αθήνα. 

 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας τις πρόσφατες απειλές Ερντογαν πως θα πλήξει με πυραύλους την Αθήνα, αναφέρει: «Σε μια περίοδο κατά την οποία η ενότητα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που το μόνο που θα κάνουν είναι να κλιμακώσουν τις εντάσεις χωρίς να βοηθούν κανέναν», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Λένα Αργύρη.

«Οταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι ο πύραυλος θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα», είχε δηλώσει μια ημέρα νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Σαμψούντα.

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία» δήλωσε σήμερα ο Ελληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απτόητη ωστόσο, η τουρκική πλευρά επιμένει, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να προειδοποιεί την Ελλάδα «να απομακρυνθεί από τα λάθη του χθες και του σήμερα εάν θέλει το μέλλον της να είναι καλό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις